Gökhan CEYLAN/ SİVAS, () - GALATASARAY Teknik Direktörü Hamza Hamzaoğlu zor bir maç oynadıklarını belirterek, "ikinci yarıdaki oyunumuzla galibiyeti bulduk" dedi. Medicana Sivasspor Teknik Direktörü Sergen Yalçın ise, "Bu tür maçlarda basit hatalar yaparsan kaybedersin" ifadelerini kullandı. 
Galatasaray'ın 3-2 üstünlüğü ile sona eren karşılaşma sonrasında değerlendirmelerde bulunan teknik direktör Hamza Hamzaoğlu, "Zor bir maç oynayacağımızı biliyorduk. Sergen hoca geldikten sonra çıkışta olan ve iyi onayan bir takım. Soğuk hava şartları nedeni ile önceden kestirmesi zor maçtı. İyi oynadık golü de bulduk. Biraz uzun toplarla oynamaya başladık. Bu rakibin etkinliğini artırdı. Son dakikalarda bize göre hakemin verdiği bir iki hatalı karar tansiyonu yükseltti ve oynudan kopmamızı sağladı. İkinci yarıda her şeyi bir kenara bırakıp oyuna konsantre olmayı konuştuk. Kazanabileceğimizi konuştuk. Şükürler olsun ikinci yarıdaki oyunla maçı kazanmayı bildik. Oyuncularımı tebrik ediyorum. Sivasspor'a da bundan sonraki maçarında başarılar diliyorum. Her iki takım da bu hava şartlarında iyi bir mücadele ortaya koydu" dedi.
Sivasspor'un golü öncesi verilen faule tepkisiyle ilgili olarak da "Biz de bugüne kadar hakemlerle ilgili bir şey olmadı. Ben bariz pozisyonu gördüğüm için tepkim oldu. Biz de insanız, zaman zaman biz de patlayacağız. İçimize ata ata nereye gideceğiz. Bizi kimse düşünmeyecek mi. Ama ne hakemlere ne oyunculara ne rakibe karşı kasıtlı bir şeyimiz olamaz. Kazanmayı istediğimiz için bunlar olabiliyor" ifadelerini kullandı.
Başkan Duygun Yarsuvat'ın yaptığı, 'Başarı Hamza hocanındır' açıklamasıyla ilgili soru üzerine Hamzaoğlu şunları söyledi: "Başarının ben her zaman yukarıdan aşağıya doğru işlediğini düşünürüm. Yönetiminden malzemeciye kadar. Aynı başarısızlakta olduğun gibi. Başarılıysak bende kendi payım kadarını alabilirim. Yoksa kimsenin tek başına hiç bir şeyi başarmaya gücü yetmez. Bu ekip oyunu. Herkes işini yaparsa başarı kaçınılmaz olur. Başkanıma düşencelerinden dolayı teşekkür ediyorum. Ama onlar başarıdaki en büyük pay sahibi."
Maçta beraberlik golünden sonra montunu çıkarmasıyla ilgili soruya ise, "1-1 olmasına montumu çıkarak tepki verdim. Oyuncularımın oyun anlayışından uzaklaşmasına da tepkiydi. Kendimize gelmek içindi" diye cevap verdi.
Hakemlerin takımları kollayıp kollamadığı sorusuna ise Hamza hamzaoğlu şöye cevap verdi: "Geçmişe dönüp baktığımızda, kollanma diye bir şey olduğunu sanmıyorum. Hepimiz insanız, zaman zaman hakemlerin de etkilendiği anlar olabiliyor. Tribünler, oyuncular etkileyebiliyor. Ama kollama olacağını düşünmüyorum. Hataları biz de yapıyoruz, oyuncular da yapıyor hakemler de yapıyor. Bundan sonra da olacak. Bu hatalar renk katıyor bu oyuna. Onun için normal olduğunu düşünüyorum." 
Spor Toto Super Lig'deki şampiyonluk şansı ile ilgili soruya Hamzaoğlu, "Ligin sonuna kadar bu mücadelenin içinde olmak ve inşallah son hafta ipi göğüslemek istiyoruz. Takım olarak bu reaksiyonu göstermek zorundayız" diye cevap verdi. Hamzaoğlu, futbolun iyi sahalarda oynandığını belirterek, soğuk hava şartlarına rağmen 4 Eylül Stadı'nın iyi zemini nedeniyle de Sivasspor yönetimine teşekkür etti.
YALÇIN: KAYBETMEYEBİLİRDİK
Medicana Sivasspor Teknik Direktörü Sergen Yalçın, oyunun tamamına bakıldığında belki kaybetmeyecekleri bir maç olduğunu belirterek, "Çok basit goller yedik. Bu seviyeye çıktığınızda bu kadar basit goller yerseniz, öyle büyük maçlarda puanla ayrılmak zor. Hafta içerisinde kanat varyasyonlarını çalışmıştık, ama saha içinde bunları yapamadık. Oyunun genelinde iyi mücadele ettik. Oyunu hep geriden takip etmemiz iyi olmadı. Öne geçsek belki farklı olablirdi. Ligde her maçı kazanamazsınız. Çok çabuk toparlanıp bundan sonraki maçlara konsantre olmamız lazım. O yüzden önümüzdeki maçlara bakacağız. Bundan sonrası bizim için inşallah çok daha iyi olur. Bundan sonra bu hataları yapmamaya çalışacağız" dedi.
Beraberlik golü öncesi verilen faule Galatasaray teknik drektörü Hamza Hamzaoğlu'nun tepkisinin sorulması üzerine Yalçın, "Ligdeki maçlarda teknik direktörlerde alışkanlık oldu. Kaybedilen maçlarda başkalarını suçluyoruz. Hakemleri suçluyoruz. Bizim de penaltımız verilmedi ben de onu mu söyleyeyim. Hakemler hata yapabilir. 20-25 metreden faul verdi. Hakem penaltı vermedi ki faul verdi. Oradan gol yemeniz gerekmiyor. Bu tür şeyler çok fazla dile getiriliyor. Teknik direktörler işine bakmalı. Önce kendi takımınıza bakıp, ondan sonra hakemleri suçlamanız gerekir" diye cevapladı.
Ligde 3 takımdan birinin ipi göğüsleyeceğini vurgulayan Sergen Yalçın, Sneijder ile ilgili daha önce yaptığı değerlendirmenin hatırlatılması üzerine, "O yorumculuk yaparken söylediğim bir şey. Şu an teknik direktörüm ve rakip takımların oyuncusu için her hangi bir yorum yapmam doğru olmaz" ifadelerini kullandı.
Beşiktaş'ın başına geçebileceği ile ilgili yorumların sorulması üzerine Sergen Yalçın şunları söyledi: "Bu biraz polemik konusu oldu. Çok sağlıksiz bir konu olduğunu düşünüyorum. Bir tarafta şampiyonluğa oynayan bir takım, diğer tarafta küme düşmemeye çalışan bir takım var. Bu tür dedikoduların çıkması çok sağlıksız ve üzüntü verici. Herkes bir şeyleri becermeye çalışıyor. Bu tür yorumların sene sonunda gündeme gelmesi gerekir."
Maçın ilk yarısında oyun içinde bazı değişiklikler yaptıklarını ifade eden Yalçın, "Topun bizim ayağımızda kalmasını düşündük. Bu akşamki maçın özü çok net. Bu tür maçlarda böyle basit hatalar yaparsan kaybedersin" diye konuştu.

FOTOĞRAFLI