Samsun Dernekler Federasyonu (SADEF) kuruluşunun 10’uncu Yılı kutlama programı ve Samsun Şölenine katılan Gençlik ve Spor Bakanı Akif Çağatay Kılıç, Doğu Karadeniz Projesi’ne (DOKAP) yapılacak olan yardımlardan en büyük payı Samsun’un alacağını söyledi.

SADEF, kuruluşunun 10’uncu yılı dolayısıyla ‘Samsun Şöleni’ adlı bir kutlama programı düzenledi. Kağıthane Yahya Kemal Spor Kompleksi’nde gerçekleşen programa Gençlik ve Spor Bakanı Akif Çağatay Kılıç, Eski Milli Futbolcu Tanju Çolak, Kağıthane Belediye Başkanı Fazlı Kılıç, Gaziosmanpaşa Belediye Başkanı Hasan Tahsin Usta, SADEF Genel Başkanı Yıldıray Baş, çok sayıda dernek üyesi ve Samsunlu vatandaş katıldı. Yerel sanatçılar sahne aldığı programda 10’uncu yıl anısına Bakan Kılıç ve SADEF üyeleri kutlama pastası kesti.

Samsun’da yapılacak hizmetlere ilişkin açıklamalarda bulunan Bakan Kılıç, "Ankara-Samsun hızlı tren projesini de programa aldık. En kısa sürede Ankara ile Samsun’u bağlayacağız. Bütün bu Türkiye’nin gücüne, Samsun’un gücüne yakışan yatırımların en önemli unsuru 2002 yılında yapılan genel seçimlerde görev başına gelen AK Parti iktidarları ve kurucu genel başkanı, şu anki Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’dır. Sloganımız ’Durmak yok yola devam’, bu şekilde devam edecek" şeklinde konuştu.

“BİZİM ANLAYIŞIMIZDA HİZMET 1994’TE BAŞLADI”

AK Parti’de siyaset yapacakların sadece halka hizmet yapmak için siyaset yapabileceğini vurgulayan Bakan Kılıç, "Siyaset anlayışımızda Ankara’da oturmak yok. Ankara’da oturanlar başkaları. Biz sürekli halkın içindeyiz. Siyaset anlayışımızda halkın yanında olmak vardır. Seçim olmadığı zamanda halkımızın yanındayız. Seçilmek bizim için hizmetin başlangıç noktası. Bizim anlayışımızda hizmet ondan sonra başlıyor. 1994’te başladı. Belediyecilikle başladı. Oradan edilin tecrübeyle ülkemizin ufku genişledi" ifadelerini kullandı.

Türkiye Cumhuriyeti’nin meşalesinin Samsun’da yakıldığını sözlerine ekleyen Bakan Kılıç, "Başbakanımız Samsun’u meşale şehri ilan etti. Cumhurbaşkanımız, cumhurbaşkanlığı kampanyasını Samsun’da başlattı. 1919’da Gazi Mustafa Kemal, Türkiye’nin bağımsızlığını Samsun’da başlattı. Samsun istiklalin ve istikbalin şehridir" diye konuştu.

“HER GENCİMİZ DEĞERLİDİR”

Bakan Kılıç, Ege Üniversitesi’nde çıkan olaylarda hayatını kaybeden Fırat Çakıroğlu için üzüntüsünü de dile getirdi. Farklılıkların renkler olduğunu vurgulayan Kılıç, "Ege Üniversitesi’nde öğrencilerimiz arasındaki maalesef çatışmada vefat eden genç kardeşimiz Fırat Çakıroğlu’na tekrar rahmet diliyorum. Mekanı cennet olsun. Her gencimiz değerlidir" şeklinde konuştu.

"SAMSUN’U İSTANBUL’DA TEMSİL ETMEK İSTİYORUZ"

Programda açılış konuşması yapan SADEF Genel Başkanı Yıldıray Baş ise SADEF’in büyük projelere imza atacağını söyledi. SADEF kuruluşunda emeği geçenlere teşekkürlerini sunan Baş, “Bugün burada 10’uncu yılımızı kutluyoruz, aynı zamanda bakanımızı ağırlıyoruz. Federasyonumuz 10 Bölgeden oluşuyor. Türkiye’nin her bölgesinde temsil edilen bir kurum. 458 tane derneği olan federasyonumuzun 10’uncu yılını kutluyoruz. Gençlik kolları, Kadın Kolları ve komisyonlarımız çalışıyor. Sistem oturdu. Kardeş federasyonlarımızla birlikte Sanayici İş Adamlarımızla birlikte bir bütün olarak Samsuna Umutla bakıyoruz. İstanbul’da Samsun’u temsil etmek istiyoruz” dedi.

Programın ardından Bakan Akif Çağatay Kılıç’a katılımlarından dolayı SADEF Genel Başkanı Yıldıray Baş tarafından teşekkür plaketi takdim edildi.