AK Parti Van Milletvekili, 58. Hükümette Kültür Bakanı, 59 ve 60. Hükümetler de Milli Eğitim Bakanlığı görevini yürütmüş olan Hüseyin Çelik’in danışmanı Kırşehir’de AK Parti’den milletvekili aday adayı olduğunu açıkladı.
Kırşehir AK Parti İl Başkanlığına gelerek aday adaylığı açıklamasında bulunan eski danışman Kenan Şahin, gazetecilik mesleği ile birlikte basın müşavirliği görevlerini üstlendiğini ve birikimlerini hizmet etmek için aktarmak istediğini söyledi. Aday adaylığı başvurusunun ardından açıklamada bulunan Şahin, "Eğitimsiz ama zeki olan insanlar tehlikelidir. Bizler görev sürelerimiz içerisinde insanları eğittik. Kırşehirliler bilirler ki son 15 yıl içerisinde yapılan milli eğitim yatırımlarında ciddi emeklerimiz var. Kırşehir’de Ahi Evran Üniversitesinin kurulması bir dönemler hayaldi, bu rüya benim Milli Eğitim Bakanının (Basın Müşaviri) olduğum dönemde gerçekleşti. Allah nasip ederse AK Partide ki hizmet yarışı içerisinde diğer arkadaşlarımız gibi bizler de varız. Unutulmamalı ki aday olalıüm yada olmayalım parti de yapılan yarışın centilmence yürümesi en büyük temennimdir" dedi.
ADAYLIK BAŞVURULARI AK PARTİ DE SONA ERDİ
AK Parti Kırşehir İl Başkanlığı ise yaptığı yazılı açıklama ile aday adaylık başvurularının sona erdiğini bildirdi. İl Başkanlığından yapılan yazılı açıklamada, "Sistem üzerinden 17 aday adaylık başvurusu gerçekleşti. Parti teşkilatımıza biri bayan olmak üzere 16 kişi başvuruda bulundu. Milletvekilliği için başvuruda bulunan aday adaylarımız ise, ‘Kemal Çalışkan, Osman Arslan, Şule Olgun, Tahsin Sağlam, Volkan Arslan, Mikail Arslan, Hacı Turan, Muzaffer Arslan, Saim Öztürk, Kenan Şahin, Muzaffer Türk, Hasan Eraslan, Halim Çakır, Gökhan Bulut, Salih Çetinkaya, Erdoğan Yeşil Sancak Abdullah Çalışkan’dır” denildi.