TİMEF Genel Başkanı Şakir Gürel, demokrasinin anahtarının yerel medya olduğunu belirterek, "Anadolu’da demokrasinin gelişmesinde en önemli katkıyı Yerel Medya sağladı ve sağlıyor. Türkiye’de Yerel Medya gerçeğine bu açıdan bakılmalı ve değerlendirilmeli" dedi.
Tüm İletişim ve Medya Federasyonu (TİMEF) Genel Başkanı Gürel, TİMEF ile Karaman Yerel Radyo ve Televizyon İletişim Derneği ve KGRT Medya Grubu’nun ortaklaşa organize ettiği "Anadolu’dan Avrupa’ya Medya" açılımı projesi kapsamında "Medya ve Demokrasi" konulu panelde konuştu.
Karaman ve Konya Medyası basın mensupları başta olmak üzere, Anadolu’nun çeşitli illerinden Karaman’a gelen yerel medya mensuplarının katıldığı seminer çalışmasında bir konuşma yapan TİMEF Genel Başkanı Şakir Gürel, demokrasilerde yerel medya gerçeğini unutan yöneticilerin, yerel gündemden ve bölgesel sıkıntılardan haberlerinin olamayacağını belirtti.
Gürel, "Demokrasilerin gelişmesi ve halkın nazarında ciddi itibar görmesi için yerel medya gerçeğinden uzaklaşmamak gerekir. Bu konuda ciddi yatırımlar yapılmalı ve yerel medya sektörü daha özenilir hale getirilmelidir. Tarihin hangi sürecinden bakılırsa bakılsın, bir ülkenin yerel medyası ne kadar güçlü ise demokrasisi de o kadar güçlü olur. O nedenle yerel medya gerçeği ışığında ciddi bir yatırım yapılmalı, bu alanda yetişen ve yetişecek olanlar da desteklenmeli, önleri açılmalıdır. Demokrasi ve medya bağlantısının iyi anlaşılamadığı ve bağlantılarının yeterince kurulamadığı ülkelerde, demokrasiden özgüvenle bahsetmek hayal dışı olur. Gerçekte demokrasinin anahtarı yerel medyadır" ifadelerini kullandı.
Karaman Kale Restaurant’ta gerçekleştirilen panele Karaman Valisi Murat Koca, Karaman Belediye Başkanı Ertuğrul Çalışkan, Avukat, Gazeteci-yazar, TİMEF Hukuk Müşaviri Dursun Yassıkaya, Dünya Liderlik Derneği Onursal Başkanı Yaşar Ateşsoy, Davranış Biçimleri Uzmanı Oğuz Gülay, Karaman KGRT Medya Grubu Başkanı Medeni Yavuzaslan, Karaman Yerel Radyo Televizyon İletişim Derneği Yönetim Kurulu Başkanı Senem Yavuzaslan Memiş, Karaman Yerel Radyo Televizyon İletişim Derneği Yönetim Kurulu Üyeleri Mustafa Koçak, Ali Şan, Sultan Akbulut, Şerife Dökme, Karaman eski Belediye Başkanı ve iŞGEM Müdürü Ali Kantürk, Akdeniz İhracatçılar Birliği Yönetim Kurulu Üyesi İş adamı Ömer Nazım Boynukalın konuşmacı olarak katıldı.
Konuşmacılar, "Medya ve Demokrasi" konulu panelde yerel medyanın önemine vurgu yaptı. Bu konuda daha ciddi çalışmaların yapılması gerektiğini vurguladılar.