"SIFIR ATIK, ATIKTAN SANATA"

Bu yıl Samsun'un ev sahipliğinde 30 Ağustos-4 Eylül tarihlerinde düzenlenecek Havacılık, Uzay ve Teknoloji Festivali TEKNOFEST KARADENİZ kapsamında OMÜ Güzel Sanatlar Fakültesi Öğretim Üyesi Prof. Dr. Metin Eker'in başkalığında öğretim elemanları ve öğrencilerce, çevreye ve atıklara dikkati çekmek amacıyla "Sıfır atık, atıktan sanata" çalışması gerçekleştirildi.

5 BİN PLASTİK SU ŞİŞESİ KULLANILDI

Bu kapsamda yaklaşık 5 bin plastik su şişesi kullanılarak hurda bir kamyonda, "mobil askeri füze rampası" görünümlü çalışma ortaya çıkarıldı. Ayrıca atık kağıtlardan füze, havan topu görünümlü eserler yapılarak "Mühim-Mat" adlı enstalasyon sergisi açıldı.

"MOBİL ASKERİ FÜZE RAMPASI" FAKÜLTE BAHÇESİNDE

"Mobil askeri füze rampası" görünümlü araç fakülte bahçesinde, "Mühim-Mat" sergisi de fakülte binasının içinde bir ay boyunca görülebilecek.

Prof. Dr. Eker, gazetecilere, eserlerini sıfır atık kapsamından yola çıkarak tasarladıklarını, atıkları sanata dönüştürmeyi amaçladıklarını söyledi.

"7-8 AY SÜRDÜ"

Atık plastiklerden sanatsal tasarım ortaya koyduklarına işaret eden Eker, "İlkadım Belediyesinden eski bir hurda çöp kamyonunu aldık. OMÜ'den, Samsun Büyükşehir Belediyesinden, SASKİ'den ve İlkadım Belediyesinden atık malzemeler temin ettik. Çöp kamyonu, taşıdığı çöpe kaide olarak bir sanat eserine zemin oluşturdu. Atık malzemelerden füze rampası tasarladık. Çalışmamız 7-8 ay sürdü." dedi.

SAMSUNLULARA DAVET

Eserlerini tamamladıktan sonra ziyarete açtıklarını dile getiren Eker, "Askeri mühimmat malzemelerinden füze, havan topu imgelerini sanat eserlerine dönüştürerek, savaş ile sanatı daha insani değerleri taşıyabilecek, daha yumuşak değerler, görüşler ile destekleyebilecek bir kurgu yaptık. Samsunluları eserleri görmeye davet ediyorum." ifadesini kullandı.

SAMSUN HABER İLE İLGİLİ İÇERİKLERE GÖZ ATIN.