AK Parti Manisa İl Başkanı Zülfikar Gürcan 2011 yılında 53 kişinin milletvekilliği aday adaylığı için başvurduğu Manisa’da bu sayıyı şimdiden geçtiklerini söyledi. 20 Şubat’a kadar 60-70 arasında bir başvuru beklediklerini anlatan Gürcan Manisa’nın milletvekili sayısının 9’a düşmesinin kendilerine yarayacağını ve en az 6 milletvekili çıkaracaklarını tekrarladı.
Kısa bir süre önce gerçekleştirilen Manisa İl Kongresinde İl Başkanı seçilen Zülfikar Gürcan Manisa’daki ulusal ve yerel basın mensupları ve medya patronlarıyla bir araya geldi. Uncubozköy’deki bir kafede gerçekleşen buluşmada Zülfikar Gürcan basın mensuplarının sorularını yanıtladı.
Aday adaylığı sürecinin başlamasıyla birlikte bugün itibariyle başvuru sayısının 50’nin üzerine çıktığını söyledi. Gürcan, “2011 yılında 53 milletvekili aday adayımız vardı. Bu rakamı şimdiden geçtik. Biz biliyoruz ki bizim insanımız işini son güne bırakmayı sever. 20 Şubat itibariyle başvuru sayısının en az 60 olmasını bekliyorum” ifadelerini kullandı.
Haziran seçimlerinde en az bir kadın milletvekili adayının seçilebilecek bir yerden aday gösterilebileceğini de kaydeden Gürcan, şimdiye kadar kadın adayın gösterilmemesini kadın aday adaylarının da aday gösterileceklerine inanmadıklarından kaynaklandığını anlatarak, “O noktada çıtası çok yüksek bayanlar başvurmadı geçmiş dönemde. Sosyal hayatın içinde kariyer yapmış bayanlar da başvurmamış. Bu eksik tamamlanmış gibi. Bayanlarımızın kendilerine olan güvenleri de yerine geldi. Kadın aday adaylarımızdan çıtası çok yüksek. Çok nitelikli aday adaylarımız var. En azından bir kadın adayımız seçilebilecek bir yerden aday gösterilecektir” dedi.
Manisa’nın milletvekili sayısının 10’dan 9’a düşmesinin kendilerine yarayacağını kaydeden Gürcan genel seçimlerin yerel seçimlerle karıştırılmaması gerektiğini söyleyerek, “Bizim 2011 yılında aldığımız oylarımızı aynı tutsak bile hazirandaki seçimlerde 6 milletvekili çıkarırız. Bunu matematik söylüyor ben değil. Kamuoyunda yanlış bir algılama var. Milletvekili sayısı düşünce AK Parti’nin çıkaracağı milletvekili sayısının da düşeceği konuşuluyor ama bunun tam tersi olacak. Yeniden söylüyorum AK Parti en az 6 milletvekili çıkarak diğerleri de 2’ye 1 olacak. Belki de 6’ya 3 olacak” dedi.