İZMİR'in Kemalpaşa İlçesi'nde üretim yapan Ege Seramik Kemalpaşa Fabrikası'nda, ülkenin ilk Eko Seramik Üretim ile Masse Hazırlama tesisleri faaliyete geçti. Yaklaşık 46 milyon 500 bin liraya mal olan tesislerin altı ay gibi kısa bir sürede tamamlandığı kaydedildi.
Ege Seramik yaptığı yeni yatırımlarla büyük ebatlı (60x120 / 80x80) ürünleri üretme kapasitesini, 3 milyon metrekareye çıkardı. Şirket ayrıca son model dijital teknoloji baskı makinelerinin kullanıldığı yeni dekor tesisini de devreye aldı. Masse üretimindeki verimin arttırılması için değirmen ve püskürtmeli kurutucular son teknolojiyle yenilendi. Böylelikle çamur üretim kapasitesi günde 450 tondan 800 tona, granül üretim kapasitesini de günde 600 tondan 1000 tona çıkarıldı. Yaklaşık 46 milyon 500 bin liraya mal olan ve 40'tan fazla yabancı uzman eşliğinde altı ay gibi kısa bir sürede tamamlanan tesisler için bugün saat 10.30'da Ege Seramik Kemalpaşa Fabrikası'nda tören düzenlendi.
İbrahim Polat Holding Yönetim Kurulu Başkan Vekili Murat Polat, İbrahim Polat Holding CEO'su ve Ege Seramik Yönetim Kurulu Başkan Vekili Baran Demir ve Bülent Zıhnalı, Ege Seramik Genel Müdürü Göksen Yedigüller, Çim-Se İş Sendikası Genel Başkanı Zekeriye Nazlım, Ege Seramik yetkili satıcıları, Ege Seramik çalışanları ve davetliler törene katıldı.
ÇALIŞANLARLA BİRLİKTE AÇILDI
Geçici bir rahatsızlık nedeniyle törene katılamayan Polat Holding Yönetim Kurulu Başkanı İbrahim Polat'ın hazırladığı konuşma metnini Bülent Zıhnalı okudu. Ardından yenilenen üretim tesisinin açılışını; Yönetim Kurulu Başkan Vekili Murat Polat ile Ege Seramik çalışanları birlikte gerçekleştirildi. Açılışın ardından üretim alanını gezen katılımcılar, ülkenin ilk doğalgaz tüketimini azaltan yeni Granül Hazırlama tesisini ve çevreye duyarlı paketleme makinelerini yakından inceledi.
FOTOĞRAFLI