SAMSUN (AA) -AK Parti Samsun Milletvekili Mustafa Demir, 24 Kasım Öğretmenler Günü dolayısıyla kutlama mesajı yayımladı.

Demir, mesajında, öğretmenlerin bir ülkenin, milletin aydınlanması, gelişmesi, bireysel tekamülün sağlanmasının önemli temel taşı olduğunu belirtti.

Tarih boyunca öğreten ve öğrenen unsurun birbirini tamamlayarak önemini hiç bir zaman yitirmediğine işaret eden Demir, şunları kaydetti:

"Öğretmenlerimiz her daim aldıkları bilgileri yeni nesillere aktarmak, onların en iyi eğitimi alarak örnek bireyler olması için büyük gayretler sarf etmiş, başarı da sağlamıştır. Bir ülke için eğitim ve ana gövdesi öğretmenlerimiz çok önemlidir. Devleti oluşturan unsurların ayakta kalabilmesi, gelişmesi  ve güçlenmesi için eğitimli, bilinçli ve her yönüyle düzgün bireylere ihtiyaç vardır. Tarihimizde  eğitime her zaman önem verilmiş, öncelikli görevler arasında yer almıştır. Şuan ülkemiz her alanda eğitimli, kişilikleriyle örnek teşkil eden, öğretmenlerinden aldıkları bilgileri en doğru şekilde kullanan fertleriyle yükselişini sürdürmektedir."

Demir, mesajında şu ifadelere yer verdi:

"Öğretmenlerimizin yetiştirdiği her bir Türk genci, görev ve sorumluluklarının bilinciyle hareket ederek ülkesi, milleti için var gücüyle çalışmakta, hayatını bu şekilde yönlendirmektedir. Okullarımızda çocuklarımızın en iyi eğitimi alması için öğretmenlerimizin verdiği katkı büyüktür. Devletimizin eğitim için sağladığı imkanlarla, öğretmenlerimizin görev ve sorumlulukları birleşerek eğitim kalitemiz her geçen gün artmaktadır. Bir öğretmenin 'öğreten' kimliği ise her zaman devam etmekte, okulda ve özel hayatlarında bu sürmektedir. Her yönüyle örnek olan öğretmenlerimizin her bireye doğruyu göstermek ve yönlendirmek gibi özel bir sorumluluğu vardır. Eğiten olmak bir çok sorumluluğu ve fedakarlığı peşinden getirmektedir. Eğiten olarak örnek teşkil ederken, öğretilenin dışında davranış içinde de bulunulmamalıdır. Öğretmenlerimiz hepimiz için çok değerlidir."