Hasan Doğan Süper Ligi’nde 4 büyük takımların deplasmana bu yıl da taraftar götürmeme kararı aldığını söyleyen İstanbul Valisi Vasip Şahin, Mehmet Topal’ın arabasına gelen merminin yorgun mermi olduğuna işaret ederek, "Bu bir kaza da olsa önlemlerimizi almak durumdayız" dedi.
Türkiye Futbol Federasyonu (TFF) Başkanı Yıldırım Demirören, Kulüpler Birliği Vakfı Başkanı Göksel Gümüşdağ ile birlikte İstanbul Valisi Vasip Şahin’i makamında ziyaret etti. İstanbul Emniyet Müdürü Selami Altınok’un da hazır bulunduğu ziyarette lige dair önemli kararlar alındı. Vali Şahin, "Bugün TFF Başkanımız, Kulüpler Birliği Vakfı Başkanımız ve emniyet müdürümüzün de dahil olduğu bir toplantı gerçekleştirdik. Amacımız sezon öncesi alınan kararları tekrar istişare etmek, yapılan işleri gözden geçirmek ama bundan sonra da yapılması gereken bir iş varsa da onları tespit etmek oldu. Çok verimli ve yararlı bir toplantı yaptık. İnşallah önümüzdeki sezon bir önceki sezondan çok daha güzel geçecektir. Temennimiz ve gayretimiz bunun içindir. Tedbirlerimizi de bu yönde aldık” dedi.
Türkiye Futbol Federasyonu Başkanı Yıldırım Demirören de, “Göksel beyle beraber hem valimizi hem de emniyet müdürümüzü ziyaret ettik. 20015-2016 Hasan Doğan sezonunun güvenliği açısından bilgi alışverişinde bulunduk. Geçmişteki güvenliğin bugün katlanarak daha iyi seviyeye çıkarıldığını gördük. Katkılarından dolayı hem valimize hem de emniyet müdürümüze teşekkür ediyoruz” dedi.
"GEREKLİ GÜVENLİK ÖNLEMLERİNİ ALDIK"
Önemli bir toplantı yaptıklarını belirten Kulüpler Birliği Vakfı Başkanı Göksel Gümüşdağ, “Bizim açımızdan verimli bir toplantı oldu. 2,5 aydır ara verdiğimiz futbolumuza yarın kaldığımız yerden devam edeceğiz. Son yıllarda futbolda huzurdan uzak olduğumuz bir ortam vardı. Ancak son bir yılda futbolda arzu ettiğimiz heyecanı, dinamizmi ve huzuru bulduk. Dolayısıyla bu huzurun devam etmesi noktasında bir istişare yaptık” diye konuştu.
İstanbul Emniyet Müdürü Selami Altınok ise gerekli güvenlik önlemlerini aldıklarını belirterek, “Yeni sezonun herkese hayırlı olmasını diliyorum. Emniyet olarak valimizin koordinesinde güvenlikli bir sezon geçirilmesi noktasında bütün tedbirlerimizi aldık. Geçmiş yıllardan tecrübeli arkadaşlarımız var. Her türlü riski göz önüne alarak tedbirlerimizi devam ettireceğiz” dedi.
"TOPAL’A GELEN KURŞUN TÜRK FUTBOLUNA HAKARETTİR"
Fenerbahçeli futbolcu Mehmet Topal’ın aracına isabet eden kurşuna ilişkin, “Bu Türk futboluna yapılan bir harekettir” açıklaması hatırlatılan Yıldırım Demirören, “Ben bu açıklamayı sabah saatlerinde yapmıştım. Emniyet raporu akşama doğru açıkladı. Ancak benim söylemim aynen geçerlidir. Sonuçta milli takımımızın ve güzide bir kulübümüzün oyuncu olan Mehmet Topal’a havadan da olsa bir kurşun gelmiştir. Ben bunu federasyon başkanı olarak her şekilde futbolumuza yapılan bir hareket olduğunu düşünüyorum” dedi.
"BU BİR KAZA DA OLSA ÖNLEMLERİMİZİ ALMAK DURUMUNDAYIZ"
Topal’ın arabasına gelen kurşunun yorgun kurşun olmasına ilişkin soruya cevap veren Vali Şahin ise federasyon başkanının hassasiyetini paylaştıklarını ifade ederek, "Futbol Federasyonu Başkanımızın bu hassasiyetini bizlerde paylaşıyoruz. Ama yapılan inceleme teknik ve kriminal bir incelemedir. Merminin düşüş istikameti verdiği zarar, aracın kendi özellikleri camı raporda da belirtildi. Camın kurşun geçirmez özelliği yok. İnceleme bütün bulgular bir araya getirilerek yapılmıştır. Ve böyle bir sonuca ulaşılmıştır. Ama biz idare olarak bu bir kaza da olsa, hedef gözetmeksizin atılan bir mermide olsa önlemlerimizi almak durumundayız" dedi.
4 büyüklerin deplasmana taraftar götürme durumuna ilişkin soruya Vali Şahin, “İl Spor Güvenlik Kurulumuz sezon öncesi toplandı. O toplantıda bütün kulüplerimizin de temsilcileri yer aldı. Takımlarımızın katkıları ve teklifleri üzerine bu yılda 4 büyüklerin deplasmana taraftar götürmeme kararını aldık. Geçen yılki uygulamayı devam ettireceğiz” yanıtını verdi.
Aynı soruya TFF Başkanı Demirören, "4 büyükler arasında deplasmana taraftar götürmeme tercihi kulüplerimizindir" cevabını verdi.
Yapılan açıklamanın ardından Demirören ve Gümüşdağ valilikten ayrıldı.