Canan KAYA, Buenos Aires-

Portekizli oyuncu Cristiano Ronaldo dos Santos Aveiro, reklamlarda, haberlerde internet sitelerinde hemen her gün birkaç kere karşımıza çıkıyor. Futbolseverler ve de hayranları yıldız futbolcunun ayakkabı numarasından aynalara olan tutkusuna kadar her şeyinden haberdarlar. Futbol bloğu techcurde.blogspot, Ronaldo hakkında "gözden kaçan" bilgileri derledi. Site, Messi'nin en büyük rakibine çocukken takılan lakaptan hangi Hollywood yıldızıyla yemeğe çıkmak istediği gibi bilgileri 10 maddede sıraladı:

10- Ailesi ona Ronaldo adını doğduğu zaman ABD başkanı olan Ronald Reagan onuruna esinlenerek verdi.

9- Küçükken arkadaşları ona "arı" lakabını takmışlardı. O kadar hızlı koşuyordu ki kimse ona yetişemiyordu.

8- Ronaldo iflah olmaz bir Angelina Jolie hayranı. Yakın arkadaşları her zaman Ronaldo'nun en büyük arzularından birisinin Angelina Jolie'yle eşi Brat Pitt'in de olduğu bir masada birlikte akşam yemeği yemek olduğunu söylüyor.

7- Ronaldo 15 yaşındayken kalbinde bir rahatsızlık tespit edildi. Yattığı zamanlar kalbi çok hızlı atıyordu, erken yaşta kalp krizine neden olabileceği tespit edilen rahatsızlık nedeniyle Ronaldo hemen ameliyata alındı. Annesi iyileşir iyileşmez sahalara dönen küçük Ronaldo'nun hastalığını hiçbir zaman ciddiye almadığını söylüyor.

6- Ronaldo her zaman vatandaşları futbol ilahi Eusebio ve Figo'nun en büyük hayranı olduğunu söyleye geldi. Ancak CR7'nin idolü çocukluğundan beri Superman'di.

5- Ronaldo babasını henüz 22 yaşındayken genç yaşta alkol yüzünden kaybetti daha sonra belli bir süre uyuşturucu bağımlısı kardeşiyle yaşadı. Bu yüzden Ronaldo alkol ve sigaradan uzak duruyor.

4- Ana dili Portekizce olan Ronaldo en fazla İspanyolca müzik dinlemeyi seviyor. Favori şarkıcı ise Porto Rikolu Luis Fonsi.

3- Playstation bağımlısı olan Ronaldo'nun söylentilere göre acil durumlar için çantasında ve arabasında yedek Playstation bulunduruyor.

2- 2010 yılında baba oldu bu tarihten itibaren de oğlu Ronaldo'nun bir numaralı koruması haline geldi. Yine söylentilere göre Ronaldo, çocuğunun annesiyle kimliğinin sonsuza kadar gizli kalması için özel bir anlaşma yaptı.

1- Ronaldo'ya göre başarısının sırrı ona olan tükenmek bilmeyen tutkusu ve her gün çok sıkı çalışması.