Ankara Serbest Muhasebeci Mali Müşavirler Odası (ASMMMO), 3. Geleneksel İftar Yemeği etkinliği düzenledi.
ASMMMO’nun düzenlediği iftar yemeğine, Maliye Bakanı Yardımcısı Abdullah Erdem Cantimur, Oda Başkanı Mehmet Okkalı, Oda Sekreteri Nevzat Akkaya, TÜRMOB Başkanı Nail Sanlı ve 3 bine yakın davetli katıldı. Sahnede okunan ilahiler ve semazenlerin gösterisi geceye renk kattı. İftar yemeğinin ardından konuşma yapan ASMMMO Başkanı Mehmet Okkalı, “Bu kutlu ayın; dünyanın değişik bölgelerinde yaşanan kargaşalara, çatışmalara, savaşlara ve zulümlere bir son verilmesine vesile olmasını Cenabı Allah’tan niyaz ediyorum. Doğu Türkistan’da Çin zulmüne, Suriye’de akıtılan kardeş kanına, Gazze’de, Somali’de, Filistin’de, Arakan’da hayatları zindana çevrilen, işkence edilen soydaş ve dindaşlarımızın acılarını yürekten paylaşıyor, en kısa zamanda bu acıların sona erdirilmesini istiyoruz. Yapılan zulme göz yumanları lanetliyoruz” ifadelerini kullandı.
En kısa zamanda hükümetin kurulması gerektiğini belirten Okkalı, “Ülkemiz önemli bir demokrasi sınavını vererek milletvekilliği seçimlerini geride bırakmıştır. Seçim sonuçlarının milletimize, demokrasimize, ülkemize hayırlı olmasını temenni ediyoruz. En kısa zamanda hükümetin kurulmasını ve ekonomiye bir an önce yön verilmesini istiyoruz” diye konuştu.
Maliye Bakanı Yardımcısı Abdullah Erdem Cantimur da kısa bir konuşma gerçekleştirdi. “Ben 4 dönem Kütahya Oda Yönetiminde görev alan birisiyim. Biz böyle büyük faaliyetler yapamamıştık. Ankara tabi büyük bir meslek odası. Sadece mesleğe ilişkin faaliyetler değil, onun ötesinde birçok sosyal faaliyetlere de imza attıklarından dolayı Oda Başkanımıza, Oda yönetimine çok teşekkür ediyorum. Ramazan ayı, birlik ve beraberliğin had safhada olduğu bir aydır. Yine Ramazan ayları başı rahmet, ortası mağfiret, sonu kurtuluş diye ifade ettiğimiz mübarek bir aydır. Ben bütün meslektaşlarıma daha nice Ramazanlar diliyorum. Eşlerinizle, çocuklarınızla Allah daha nice Ramazanlara erişmeyi nasip etsin” şeklinde konuştu.