Karaman Valisi Murat Koca, Mersin’de düzenlenen Bedensel Engelliler Türkiye Yüzme şampiyonası ve milli takım seçmelerinde başarılı olan Neslihan Kılıçoğlu’nu ödüllendirdi.
27-28 Aralık 2014 tarihleri arasında Mersin’de yapılan Türkiye Bedensel Engelliler Türkiye Şampiyonası ve milli takım seçmelerine 33 kulüpten 49 bayan, 68 erkek sporcu olmak üzere toplam 117 sporcunun katıldığı şampiyonda Vali Ali Akan İlkokulu 4. Sınıf öğrencisi Neslihan Kılıçoğlu, 100 metre sırtüstünde ve 100 metre kurbağalama kategorilerinde Türkiye şampiyonluğunu elde ederken, 50 metre serbest dalda ise Türkiye üçüncülüğünü elde etti. Bedensel Engelliler Türkiye Şampiyonu olan ve Milli Takıma seçilerek büyük bir başarı elde eden Neslihan Kılıçoğlu ve antrenörü Aziz Hopyar’ı makamında kabul eden Vali Koca, Mersin’de düzenlenen şampiyonada yaklaşık 120 sporcunun katıldığı şampiyonada kurbağalama ve sırtüstü dallarında şampiyon olan ve milli takıma davet edilen Neslihan Kılıçoğlu ve antrenörü Aziz Hopyar’ı gösterdikleri bu büyük başarıdan dolayı tebrik ederek çeşitli hediyelerle ödüllendirdi. Vali Murat Koca, Neslihan’ın Mersin’de düzenlenen yüzme şampiyonasındaki başarısının Karaman adına gurur verici olduğunu ifade ettiği konuşmasında, bu tür sportif başarıların aynı zamanda tarihi, kültürel ve doğal güzellikleriyle köklü bir geçmişe sahip olan Türkçe’nin başkenti Karaman’ın tanıtımına büyük katkı sağlayacağını belirtti.
Vali Koca, organizasyonda Karaman’ı en iyi şekilde temsil ederek şampiyonluk kürsüsüne çıkan ve milli takıma davet edilen şampiyon sporcuyu ve antrenörünü kutlarken başarılarının devamını diledi.
Şampiyon sporcu Kılıçoğlu ise, organizasyonda hem şampiyon olarak hem de milli takıma seçilmesi nedeniyle büyük bir mutluluk yaşadığını ifade ederek, Mersin’de düzenlenen şampiyonanın kendisi açısından önemli fırsat olduğunu ve bu fırsatı iyi değerlendirdiğini söyledi.
Milli takıma davet edilmesinin mutluluğunu ve onurunu yaşadığını belirten şampiyon sporcu, uluslararası düzeyde yapılacak olan organizasyonlarda da ilimizi ve ülkemizi en iyi şekilde temsil etmenin gayreti içerisinde aynı kararlılıkla ve aynı azimle çalışmalarını sürdüreceğini söyledi.