Türkçe Konuşan Ülkeler Uluslararası Gazeteciler Derneği (TKÜUGD) Genel Başkanı Güngör Yavuzaslan, Azerbaycan’da Prof. Dr. Gazanfer Paşayev ile bir araya geldi. Paşayev ziyarette Irak Türkmeneli ve Kerkük ile ilgili çalışmalarını değerlendirdi.
Paşayev, “Hep kendime sorarım Irak Türkmenlerine bu sevgim nereden gelir. İşte bizim sevgimiz kardeşin kardeşe duyduğu o derin sevgidir. Yine Türkmen hoyratlarında Azerbaycan’ın izlerini buluruz. Yine Dede Korkut dilini araştırdığımızda Türkmeneli’nin izlerini buluruz. Dede Korkut dili çoğu Kafkas Türkmenlerinin dilidir. Kitab-ı Dede Korkut dili Irak Türkmenlerinde de var. Bende Irak’ta bulunduğum yıllarda Türkmen dilini, medeniyetini yakından inceledim ve birçok eser hazırladım” dedi.
Paşayev Irak Türkmenlerinin varlığının Türk Dünyası için hayati önem taşıdığının da altını çizdi. Yavuzaslan’ın Prof. Dr. Gazanfer Paşayev görüşmesinde Milletvekili Ganira Paşayeva’da bulundu. Ziyaretin sonunda Güngör Yavuzaslan Prof.Dr.Gazanfer Paşayev’a ’Kalemin Aydınlığında Bir Ömür’ adlı kitabını hediye ederken, Paşayev Irak Türkmen Nağılları adlı eserini Yavuzaslan’a hediye etti.