Cavit AKGÜN-Cavit YILDIRIM/ MUĞLA, () - MUĞLA'da bir araya gelen yaklaşık 200 kişilik grup, Ankara'da düzenlenen terör saldırısını protesto etti. Basın açıklamasının ardından Ak Parti İl Başkanlığı binasına yürümek gruba polis müdahale ederken, 17 kişinin gözaltına alındığı belirtildi.
Ankara Tren Garı Kavşağı'nda yaşanan terör saldırısını protesto etmek için DİSK, KESK, TMMOB ve TTB üyesi yaklaşık 200 kişilik grup, Sınırsızlık Meydanı'nda bir araya geldi. Yapılan basın açıklamasıyla saldırı kınandı. Ardından grup, Orhaniye Mahallesi Zihni Derin Caddesi üzerindeki Ak Parti Muğla İl Başkanlığı binasına yürümek istedi. Polis ekiplerinin izin vermemesi üzerine ortam gerildi. Polisin dağılın uyarına rağmen yürümekte ısrar eden gruba müdahale edildi. TOMA'yla göstericilere tazyikli su sıkan ve biber gazıyla müdahale eden polis; cop da kullanarak eylemci gruptakileri gözaltına aldı. Gözaltı sayısının 17 olduğu belirtildi.
Sağlık ve Sosyal Hizmet Emekçileri Sendikası (SES) Muğla Şube Başkanı Fatma Yarış, gözaltına alınanların sayısının daha fazla olduğunu belirterek, "İnsanlarımız demokrasi çerçevesinde yürüyüş yapamayacak mı? Kimsenin elinde taş, sopa, silah yokken bizlere neden terörist muamelesi yapılıyor? Katliamı gerçekleştirenlerden hesap sorulması için sonuç alana kadar mücadelemizi sürdüreceğiz. Ankara'da binlerce yüreğin sesini duyurmak için bir araya gelen yiğit ve fedakar yoldaşlarımızın yanında olduğumuzun bilinmesini istiyoruz" dedi.

FOTOĞRAFLI