BODRUM'da polisin durdurduğu otomobilde halüsinatif özelliğiyle bilinen LSD uyuşturucu emdirilmiş 500 pul ile yakalanıp, gözaltına alınan bir kişi tutuklandı.
Bodrum İlçe Emniyet Müdürlüğü Kaçakçılık ve Organize Suçlarlarla Mücadele (KOM) Grup Amirliği ekipleri, istihbarat çalışmasıyla, ilçede piyasaya sürülmek üzere uyuşturucu madde getirileceğini belirledi. Bunun üzerine ilçe girişinde geçen 5 Eylül akşamı önlem alan polis, 32 yaşındaki Naim Gözcüoğlu'na ait otomobili durdurdu. Otomobilde ve Gözcüoğlu'nun üzerinde yapılan aramada, LSD uyuşturucu emdirilmiş 500 pul ele geçirildi. Kokainden çok daha etkili olan ve kullanıcılar tarafından yalandığında hemen kana karışan LSD emdirilmiş pullarla yakalanan Naim Gözcüoğlu, gözaltına alındı. Polisteki işlemlerinin ardından bugün adliyeye sevk edilen şüpheli  tutuklandı.-
LSD NEDİR?
Çavdarmahmuzu alkaloitlerine, laboratuvar ortamında sentetik maddeler ilave edilerek hazırlanan LSD, mukoza yüzeylerinden kana karışıp, 30 ila 60 dakika arasında etkisini gösteriyor. Etkisi 6-10 saat arasında süren LSD, halisünasyona, algılama bozukluğuna ve kromozom yapısını bozup, genetik değişimlere yola açabildiği ileri sürülüyor. Kokainden çok daha etkili olduğu biliniyor.

FOTOĞRAFLI