GİRESUN (AA) - Giresun Valisi Hasan Karahan, "Giresun Adası'nın turizme açılmasıyla Giresun oldukça talep görmeye başlayarak konaklama, yeme-içme ve günübirlik gezilerle tur programında yerini aldı" dedi.

Karahan, gazetecilere yaptığı açıklamada, Giresun Adası'nda kış dönemi olunmasına rağmen turizm hareketliliğinin devam ettiğini söyledi.

Yaz döneminde adanın 25 bin yerli ve yabancı turist ağırladığını kaydeden Karahan, 2016 yılı için adaya yoğun ziyaretçi akını beklediklerini aktardı.

Adanın turizme kazandırılmasından büyük mutluluk duyduklarını dile getiren Karahan, şöyle konuştu:

"Turizm için Giresun Adası bölgede farklı yere sahip. Adanın turizme açılmasıyla Giresun oldukça talep görmeye başlayarak konaklama, restoranları ve günübirlik gezilerle tur programında yerini aldı. Giresun halkının da artık görüp de gidemediği bir mekan olan Giresun Adası artık halkımız tarafından da bilinir bir duruma geldi. Bu zengin değeri sadece yaz sezonu değil kış sezonunda da havaların elverdiği şekilde yaşatmak istemekteyiz."

Vali Karahan, Giresun Adası'na kış aylarında havanın ve denizin müsait olduğu günlerde bir kez tekne turunun düzenleneceğini sözlerine ekledi.