Levent YENİGÜN/KEMER (Antalya), () - AKDENİZ Üniversitesi Sualtı Topluluğu (AKÜNSAK) üyeleri Kemer'de iki ayrı noktada sualtında Türk bayrağı açarak Cumhuriyet Bayramı'nın 92'nci yıl dönümünü kutladı.
29 Ekim Cumhuriyet Bayramı kutlamaları kapsamında Akdeniz Üniversitesi Su Ürünleri Fakültesi öğretim üyesi Doç. Dr. Mehmet Gökoğlu önderliğinde AKÜNSAK üyesi öğrenciler, 30 metre derinlikteki 'Paris- 2' batığı ile Ağva Burnu mevkiindeki mağaralarda Türk bayrağı açtı.
Doç. Dr. Mehmet Gökoğlu, AKÜNSAK'ın 29 Ekim Cumhuriyet Bayramı dolayısıyla anlamlı bir dalış gerçekleştirdiğini söyledi. İlk önce Ağva Burnu'nda dalış sırasında Türk bayrağı açtıklarını anlatan Doç. Dr. Gökoğlu, "Daha sonra şanlı Türk bayrağını, 1'inci Dünya Savaşı'nda Mustafa Ertuğrul Aker'in batırdığı 'Paris- 2' batığında açtık. Anlamlı bir dalış oldu. Son zamanlarda bayrağımız bir takım saldırılara maruz kaldı. AKÜNSAK öğrencileri de cumhuriyet ruhunu ve duyguyu sualtında yaşamak istedi. Hem Aker'in hem de Mustafa Kemal Atatürk'ün anılarını canlandırdık" dedi.
AKÜNSAK öğrencilerinden Serkan Teker de Cumhuriyet Bayramı'nı kutlamak için 30 metre derinlikteki Paris- 2 batığında Türk bayrağı açmaktan dolayı mutlu olduklarını belirterek, Türk bayrağını sadece karada değil, suyun altında da dalgalandırdıklarını kaydetti.
Etkinlikte ödüllü sualtı fotoğrafçısı Adnan Büyük de öğrencilere sualtında çektiği fotoğraflar ile destek verdi. Ali Sivrikaya ise öğrencilere ücretsiz tekne desteği sağladı.

FOTOĞRAFLI