AK Parti İstanbul Milletvekili Metin Külünk, Kurban Bayramı'nın ardından FETÖ'ye yönelik büyük operasyonların olacağını söyledi.
Fethullahçı Terör Örgütü (FETÖ)'ye yönelik operasyonlar devam ederken, iş dünyasından siyasete uzanan gözaltı ve tutuklamaların da genişleyeceği öğrenildi. FETÖ'nün en etkili olduğu yerlerden bir tanesi de kuşkusuz siyaset...
Geçtiğimiz gün yargı ve emniyete FETÖ soruşturması kapsamında gözaltına alınanları kurtarmak adına baskı yapıldığını açıklayan AK Parti İstanbul Milletvekili Metin Külünk, yeni bilgileri paylaştı.
Külünk, belediye başkanları, siyaset üstü isimler ve siyasetin içinde kriptolaşmış kişilerin Kurban Bayramı sonrası yapılacak büyük operasyonlarla ortaya çıkarılacaını söyledi. Külünk, bu açıklamalarını'Bayram sonrasını bekleyin' diyerek üstü kapalı gerçekleştirdi.



TEK TEK İLLERİ SAYDI
"Yargı ve emniyete baskı yapan illeri açıklayacağım" diyen ve ardından illeri tek tek sayan Külünk, "Sivas, hukuk bürolarındaki ortaklarınızı korumak için polisi yanıltmayın. Çekin elinizi. Balıkesir çekin elinizi arkadaş. Balıkesir’in üst düzey siyasetçileri çekin elinizi soruşturmalardan.  Hemşerilerinizi koruyacaksınız diye bu vatana ihanet edenleri koruyamazsınız.

SİYASETÇİ ARKADAŞ ÇEK ELİNİ
Çekin elinizi. Urfa, çekin kardeşim savcıyı ne arıyorsunuz? Urfa’da bırakın savcıya baskı yapmayı! Bu benim yakınım, ben buna kefilim. Neye kefil oluyorsunuz? Bırakın adalet işlesin bırakın… Tokat’ta.. Siyasetçi arkadaş çek elini soruşturmaların üzerinden. Onu bunu kollama, koruma kollama gayreti ne girme. Malatya çekin elinizi. Antalya, çekin kardeşim elinizi.. Çekin bırakın adalet tecelli etsin"ifadelerini kullanmıştı.

KİM KİMİ KİM İÇİN ARIYOR HEPSİNİ BİLİYORUZ
Bir çok ili sayan Külünk, bu kapsamda genişleyecek operasyonların da işaretini verdi. Açık çağrıda bulunan Külünk, "Bu devlet meselesidir. Bu örgüte yönelik savcı ve emniyet müdürlerimize yönelik müdahaleyi hissettirecek dahi bir çabanın içinde kimse olmamalı diyorum. Bu illa ülkedeki üst düzey siyasetçi değil siyaset üstü bir tip te olabilir. O şehrin eşrafı ve yerel güçleri var.
O yerel güçler gidip savcıya ben bu adam kefilim demeyin kardeşim. Gözaltındaki bir adamı emniyetten kurtarmak için çabaya girmeyin kardeşim. Benim ofisimde tam 2 bin sayfa mektup var. Bu üç günlük mektup sayısı. Kim kimi ne için kim için arıyor hepsinin bilgisi bizde. İyi niyetli dahi olsanız yapmayın, suç işliyorsunuz"dedi.

BAYRAMDAN SONRASINI BEKLEYİN
Hükümetin bu konular için sadece 'yapmayın' demekle kalmayacağını söyleyen Külünk, "Partimiz son derece bir titiz ve hassas bir çalışma yapıyor. İllerdeki soruşturmaların daha adil bir çerçeve içinde yapılması için adımlar atıyor ve atmaya devam edecek. Bayramdan sonrasını bekleyin" diye konuştu.
Külünk'ün bu açıklamasıyla gözler Kurban Bayramı sonrasına çevrildi... FETÖ'ye yönelik büyük ve sürpriz  bir operasyon başlayacak...