Tokat Valisi Ömer Toraman Reşadiye ilçesinde incelemelerde bulunarak muhtarlarla bir araya geldi.

İlk olarak Reşadiye Belediye Başkanı Cemil Kılıç’ı ziyaret eden Vali Toraman, daha sonra köy muhtarları ile buluştu. Burada yaptığı konuşmada Toraman 30 Haziran itibariyle Tokat Valiliği görevine başladığını kaydeden Vali Toraman, ilk ziyaretini de Reşadiye’ye gerçekleştirdiğini söyledi.

Tokat’ın birbirinden güzel ilçeleri olduğunu ve coğrafyası çeşitlilik arz ettiğini kaydeden Vali Toraman, "Çok bereketli ovaları var. Etrafında da dağları, yayları var. Her şeyi ayrı bir güzellik. Dolayısıyla coğrafya olarak çok güzel bir memleket. Bu coğrafyada yaşayan insanlar da aziz ve kıymetli insanlar. Çalışkan, üretken, özellikle tarım ve hayvancılık başta olmak üzere çok güzel faaliyetler yürütüyorlar. Bunda Yeşilırmak’ın, Kelkit Çayı’nın, Çekerek Irmak’ının bu toprakları suluyor olmasının da büyük bir faydası var” dedi.

Muhtarlık müessesesinin temel bir müessese olduğunu ifade eden Vali Toraman,"Muhtarlarımız kendilerini seçen vatandaşla iç içe yaşıyor, onlarla komşuluk yapıyor, onlarla en yakın temasta bulunuyor. Bu muhtarlarımıza şöyle bir imkan getiriyor. Kapı komşusu gelip muhtarımıza sıkıntısını aktarıyor. Bir aksaklık, problem olduğunda hemen buna vakıf olabiliyor ve sorunları çözmeye çalışıyor. Esas olan vatandaşa hizmet etmek. Vatandaşa iyi kamu hizmeti götürmek. Ortak hedefimiz bu. Hep birlikte çalışacağız inşallah" diye konuştu.

"Köy yollarında da sıcak asfalt çalışması yapılacak"

Yaklaşık 10 yıldır yürütülen KÖYDES Projesi ile köylerin altyapısında iyileştirmeler olduğunu ifade eden Toraman,"Pek çok köyde şebeke içme suyu yoktu. Kanalizasyon yoktu. Bu konularda bir mesafe kat edildi. Burada bildiğimiz kadarıyla içme suyunda sıkıntı yok. Birkaç noktada var. O da su bulamamaktan ya da arazi sıkıntısından dolayı olduğu ifade edildi. İkinci şey kanalizasyon. Kanalizasyonda da sıkıntıları gidermemiz lazım. Kanalizasyon olmayan köyün kalmaması lazım. Yolların standardı belki arzu ettiğimiz seviyede değil. Bunun daha iyi olması lazım. Tokat’ımız da örnek çalışmalarla köylerimizde sıcak asfalt çalışması yapılacak. Bugüne kadar yeterli kaynak olmaması nedeniyle gecikmiş. İnşallah Tokat’a ayrılan kaynaklarla bunları en iyi ve en verimli şekilde kullanmaya çalışacağız. Altyapı meselesinin üzerinde konuşmamız ve daha iyiye götürmemiz lazım" şeklinde konuştu.

Toraman, konuşmasının ardından muhtarların istek ve şikayetlerini dinledi. Vali Toraman, Kaymakam Faruk Erdem’i de ziyaret ederek ilçe hakkında bilgi aldı.