TRABZON (AA) - Trabzon Bölge Adliye Mahkemesi Cumhuriyet Başsavcısı Gürmen İlhanoğlu, Ensar Vakfı yöneticileri ile DSİ 22. Bölge Müdürlüğü görevinden ayrılan Adil Erdoğan Yaşar, Vali Abdil Celil Öz'ü ziyaret etti.

Vali Öz, yaklaşık iki hafta önce göreve atanan Trabzon Bölge Adliye Mahkemesi Cumhuriyet Başsavcısı Gürmen İlhanoğlu'u kabul etti.

Yeni yapılanan bölge istinaf mahkemesinin birinci derece mahkemelerle Yargıtay arasında önemli bir adli görev yapacacağını ifade eden Vali Öz, "Bölge Adliye Mahkememizin bina tadilatı da büyük oranda tamamlandı. En kısa zamanda teşkilatlanarak ilimizde ve bölgemizde önemli hizmetler yapacak. Başsavcımıza yeni görevinde başarılar diliyoruz" dedi.

DSİ 22. Bölge Müdürlüğü görevinden ayrılan Adil Erdoğan Yaşar'ı da kabul eden Vali Öz, Trabzon'da uzun süre hizmetleri olan, devletin projelerini başarılı şekilde yürüten Yaşar'ın, DSİ Genel Müdürlüğü bünyesinde bir göreve atanması dolayısıyla Trabzon'dan ayrıldığını belirtti.

Yaşar'ın, DSİ yatırımları, dere ıslahları ve diğer bütün alanlardaki yatırımlarda özel gayretleri olduğunu dile getiren Öz, "Trabzon gerek havza koruma, gerek DSİ yatırımları, dere ıslahları, taşkın önleme çalışmaları gibi pek çok konuda önemli yatırımları alan bir şehir. Bakanlığımızın, önemli projeleri var. Bu çalışmaların bugüne kadar başarıyla yürütülmesinde bölge müdürümüzün önemli payı var. Onun için kendisine teşekkür ediyor, yeni görevinde başarılar diliyoruz" diye konuştu. 

Ensar Vakfı Trabzon Şube Başkanı Ömer Topaloğlu ve yönetim kurulu üyelerini makamında kabul eden Vali Öz, "Ensar Vakfı ülkemizde milli değerlere sahip gençlerin yetişmesi için eğitim ve yardım alanında önemli çalışmalar yapmaktadır. 300 kişilik kız öğrenci yurdu faaliyete geçirilmiş durumda. Yurt ve eğitim alanında yeni ve güzel çalışmalar yapılıyor. Önümüzdeki süreçte ilimizin eğitimi ve yardım alanında önemli çalışmalara imza atacaklarına inanıyorum, başarılarının devamını diliyorum" ifadelerini kullandı.