Terör örgütü PKK'nın Suriye uzantısı PYD'yi açıktan desteklemeye devam eden Amerika, örgütün kontrolündeki Kobani'deki üs çalışmasını sürdürüyor. Daha önce bölgede bir üs kuran ABD ikinci üs için kullanacağı araziye PYD aracılığıyla ederinin neredeyse üçte biri fiyata sahip oldu. Kobani'nin güney kırsalındaki Sehbet köyünde ABD'nin askeri üs çalışması devam ederken, köyden 20 kilometre uzaklıktaki Harab Işk köyünde de askeri helikopter pisti için arazi satın aldı.



SINIRA 21 KM UZAKLIKTA
Pist için Harap Işk'da 300 dönüm arazi satın alan ABD, dönümü 3 milyon 500 bin Suriye Lirası (7 bin dolar) olan yere PYD aracılığıyla 1 milyon 250 bin Suriye lirasına (2 bin 500 dolar) sahip oldu. Yani ABD, Kobani'deki ikinci üssünün arazisini 2 milyon 100 bin dolar yerine 750 bin dolara mal etmiş oldu. Ayrıca PYD'nin ABD üssü için pist arazisi çevresindeki 100 hektarlık alana da el koyarak, arazinin toplam büyüklüğünü 400 dönüme çıkardığı ortaya çıktı. Türkiye sınırına 21 kilometre mesafede yer alacak yeni üs, Kobani ve Fırat nehrinin arasında yer alması açısından önem taşıyor.

PKK'DAN PYD'YE İKMAL

Öte yandan PKK, Halep'in güneyindeki Şeyh Maksud'u büyük ölçüde kontrol eden PYD güçlerine destek için 150 militan gönderdi. Halihazırda Şeyh Maksud'da PYD ve muhalifler arasında şiddetli çatışmalar devam ediyor.

Kaynak: Yeni şafak