Samsun eski Mimarlar Odası Başkanı ve 47. Dönem Merkez Yürütme Kurulu üyesi İshak Memişoğlu ve CHP Meclis üyesi Atila Tekcan, Balaç Mahallesi'ndeki arazinin mahkemelik olduğunu açıklayarak, Büyükşehir Belediyesi'nin bu yeri dava sonucunu beklemeden, satışa çıkartmasını eleştirdi.

DAVA BİTMEDEN SATIŞ YAPILIYOR

Büyükşehir Belediye Meclisi CHP Grup Başkanvekili Tekcan, "Davanın kaybedilmesi durumunda telafisi zor yaralar açılacaktır. Hem arsayı satın alan mağdur olarak, hem de belediye mağdur olacak. Bu satış işlemini onaylamıyoruz" derken, Memişoğlu ise "Yeşil alanı konutlaşmaya açtılar. Bu nedenle dava açtık. Davanın sonucu çıkmadan, yerin yangından mal kaçırır gibi satışa çıkartılacak olması hukuka saygısızlıktır" diye konuştu.

ÖNCE 4 SONRA 12 KATA ÇIKARTILDI

Balaç Mahallesi'nde bulunan 19 bin 723 metrekarelik yerin Düzenleme Ortaklık Payı (DOP) ile vatandaşlardan toplanan araziler olduğunu kaydeden Tekcan, satış teklifinin belediye meclisine getirileceğine dikkati çekti. Tekcan, Samsun Medya Grubu'na yaptığı açıklamada, arazinin yeşil alan olarak kamulaştırıldıktan sonra önce 4, daha sonra 12 katlı olarak imar planının değiştirilerek konutlaşmaya açıldığını hatırlatarak, "Bermuda Şeytan Üçgeni olarak adlandırdığımız 20 bin metrekarelik yeşil alan, taşıma yolu ile konut alanı yapıldı. Büyükşehir Belediyesi bürokratlarının mahir bir şekilde yaptığı bu imar uygulamasında, bu yer 4 kat olarak satışa çıkartıldı. Talep olmayınca kat sayısını mecliste 12 kata çıkarttılar. Bu yer DOP ile vatandaşlardan toplanan yerler ile yeşil alan olarak kamulaştırılıp bedeli ödenen yerlerden oluşmaktadır. Bu yer yeşil alandı, vatandaşlar kendilerinden kesilen DOP ile kamulaştırılan yeşil alanının usulsüz imara açıldığı bahisle, şikayet dilekçeleri gönderdi. İmar planları dava konusu olan taşınmazların satışı dava bitene kadar beklenmelidir" dedi. 

YANGINDAN MAL KAÇIRIR GİBİ

Memişoğlu ise açıklamasında Balaç Mahallesi'ndeki arazinin yeşil alandan konuta çevrilmesi nedeniyle imar plan değişikliğine dava açtıklarını kaydetti. Büyükşehir Belediyesi'nin dava sonucunu beklemesi gerektiğinin altını çizen Memişoğlu, şöyle konuştu: "Yapılan plan değişikliğine açılmış bir dava var. Bu dava sonuçlanmadan yerin yangından mal kaçırır gibi satışa çıkartılması hukuki değildir. Büyükşehir Belediyesi'ni hukuka saygıya davet ediyoruz. Yapılacak satışın ardından mahkeme imar planlarını iptal ederse bu ciddi bir kamu zararı oluşturur. Hem belediye, hem de yeri satın alacak kişi açısından mağduriyetler olur."

Haydar ÖZTÜRK

SAMSUN HABER İLE İLGİLİ İÇERİKLERE GÖZ ATIN.