Tunceli İl Özel İdaresi Genel Sekreterliğine bağlı ekipler il genelinde kapalı olan köy yollarını ulaşıma açmak için çalışmalarını sürdürüyor.
Tunceli’de iki gündür devam eden kar yağışı nedeniyle il genelindeki tüm köy yolları ulaşıma kapandı. Kapanan köy yollarını ulaşıma açmak için İl Özel İdaresi Genel Sekreterliği ekipleri tarafından çalışma başlatıldı.
Çalışmaları yerinde inceleyen İl Özel İdaresi Genel Sekreteri Nazif Yıldırım, “İlimizde iki gündür devam eden kar yağışı nedeniyle merkez ve yedi ilçemiz dahil hemen hemen bütün köy yollarımız kapalı durumda. Özel idare olarak merkez ve yedi ilçemizde sürekli kapanan yolları açmak için mücadele yürütüyoruz” dedi.
Karla mücadele konusundaki öncelikler hakkında bilgi veren Yıldırım, “Taşımacılık sistemle öğrencilerin olduğu köyler ile hastaneden aldığımız bilgiler doğrultusunda diyaliz hastalarının olduğu köylere öncelik veriyoruz. Yine karakol yolları da öncelikli olmak üzere çalışmalarımızı sürdürüyoruz. Yüksek kesimlerdeki rüzgar ve fırtına nedeniyle çalışmalarımız olumsuz etkileniyor. İl Özel idaresi olarak tüm köy yollarını ulaşıma açıncaya kadar çalışmalarımıza aralıksız devam edeceğiz” diye konuştu.