Mardin’in Kızıltepe ilçesinde yeşil zeytin tezgahlardaki yerini aldı. Vatandaşlar, zeytinin fiyatının geçen seneye göre pahalı olduğunu belirtti.

Mardin’in Kızıltepe ilçesi Otogar Miting alanında kurulan yeşil zeytin pazarında hareketlilik başladı. Vatandaşlar, tezgahlarda yerini alan yeşil zeytinin fiyatının geçen yıla oranla fazla olduğunu belirterek, düşürülmesini istedi. Satıcı Ferhat Atay, Nizip zeytinin piyasada olmadığını ve İskenderun zeytini satıldığını belirterek, “Zeytin İskenderun’dan getirildiği için bu sene pahalı. Halk bundan şikayetçi. Fiyatın düşürülmesini istiyorlar ancak zeytinin olmaması fiyatın yükselmesine neden oluyor. Elimizden geldiğince oraya gidip bu talebi çoğaltmaya çalışıyoruz yani zeytini çok getirmeye çalışıyoruz ama piyasada zeytin olmadığı için zeytin çok pahalı gidiyor” dedi.

Mehmet Aral adlı vatandaş, ilçede kışa hazırlık yapıldığı için pazara geldiklerini belirterek, “Zeytin iyi ancak fiyatlar biraz yüksek. Yeşil zeytin daha doğal olduğu için tercih ediliyor” diye konuştu.

Halime Hanım adlı vatandaş da zeytinin fiyatının fazla olduğunu belirterek, “Kalitelisi 12 lira. Güzelini almazsan yenilmiyor. Herkesin gücü yetmiyor” ifadelerinde bulundu.