KASTAMONU (AA) - Kastamonu'nun Tosya ilçesinde,  "Uzmanlaşmış Meslek Edindirme Merkezi (UMEM) Beceri 10" projesi kurslarını tamamlayanlara belgeleri verildi.

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı, İŞKUR Genel Müdürlüğü, Milli Eğitim Bakanlığı, Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği (TOBB), TOBB Ekonomi ve Teknoloji Üniversitesi işbirliğinde "Uzmanlaşmış Meslek Edindirme Merkezi (UMEM) Beceri 10" projesi kapsamında düzenlenen meslek edindirme kurslarını tamamlayanlar için belge teslim töreni düzenlendi.

Mithat Boyner Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi'nde düzenlenen törende konuşan Tosya Milli Eğitim Müdürü Volkan Pullu, özellikle sanayi alanında eğitim ortamlarının yetersizliğine değindi.

Sürekli gelişen ve kendini yenileyen teknolojiye uygun eğitim alanlarının oluşturulması gerektiğini ifade eden Pullu, "Bir beceri kazandırma ve iş edindirme seferberliği olan proje 'Beceri 10' sloganıyla yürütülmektedir. Bu kapsamda, ilçemizde ilk defa düzenlenen 512 saatlik eğitim sonucunda yapılan sınavı kazanan 8 kursiyerimiz sertifika almaya hak kazanmıştır. Kursiyerlerimiz yorucu bir süreci geride bırakarak sertifikalarını almaya hak kazandılar. Kursa katılan 8 arkadaşımız da iş başı yaptı" dedi.

Tosya İlçe Milli Eğitim Şube Müdürü Cemalettin İpek ise İstihdam sorununun altında yatan en önemli nedenlerden birinin mesleki bilgi olduğunu söyledi.

Türkiye'de vasıfsız iş gücü fazlalığının görüldüğünü belirten İpek, ilçedeki bir fabrikayla yapılan protokol kapsamında kursiyerlerin 184 saat teorik, 328 saat de pratik eğitimler aldığını belirtti.

Konuşmaların ardından kursiyerlere belgeleri takdim edildi.