BAYBURT (AA) - Midyat ilçesinde, polis memuru Abdullah Ümit Sercan'ın şehit edilmesinin ardından güvenlik güçleriyle girdiği silahlı çatışmada yaralı olarak ele geçirilen S.K'yı, tedavi için getirildiği hastanede vatandaşlar darbetmek istedi.

İlçede 8 Ağustos'ta bölücü terör örgütü mensuplarınca uzun namlulu silahlarla açılan ateş sonucu polis memuru Abdullah Ümit Sercan'ın şehit olduğu, Cumhur Özsoy'un ise yaralandığı saldırının faillerinden S.K, Bayburt M Tipi Kapalı Cezaevi'nden tedavisi için getirildiği Bayburt Devlet Hastanesi'nde vatandaşlar tarafından fark edildi.

Tutuklu bulunduğu Bayburt M Tipi Kapalı Cezaevi'nden Bayburt Devlet Hastanesi ortopedi servisine muayenesi için giriş işlemi yapılan S.K'ya, röntgen çekilmesi için poliklinikten çıkarıldığı esnada vatandaşlar tarafından darp girişiminde bulunuldu.

Buradan jandarma ekiplerince alt kattaki acil servise kaçırılan S.K, olay yerine sevk edilen polis ve jandarma ekiplerince çevre güvenliğinin alınması üzerine cezaevi aracına bindirildi.

Acil servis önünde toplanan kalabalık grup, şahsın cezaevi aracına bindirilmesi sırasında tepki gösterdi.

Jandarma ve polis ekiplerince araca bindirilen S.K, hızlıca olay yerinden uzaklaştırıldı.

Olayla ilgili soruşturma başlatıldı.