Samsun’un Alaçam ilçesinde Merkez Fatih Hafızlık ve Yatılı Kur’an Kursu’nun açılışı yapıldı.
Temmuz 2013 tarihinde temeli atılan, 2 bin metre kare kapalı alanı bulunan 4 katlı ve 90 öğrenci kapasiteli Merkez Fatih Hafızlık ve Yatılı Kur’an Kursu’nun resmi açılış töreni düzenlendi. Saygı duruşu ve İstiklal Marşı ile başlayan program, Etyemez Mahallesi İmam Hatibi Adem Gültekin’in Kur’an-ı Kerim tilaveti ile devam etti.
İlçe Müftüsü Ali Toprak yaptığı konuşmasında, “Nesiller boyu yaşatmak için her şeyi göze aldığımız Kur’an-ı Kerim’i gelecek nesillere aktarmak için, başka dinlerden gelip bizim kapımızı çalanlara karşı kendimizi korumak için Kur’an’ın öğretilmesine bu gibi müesseselere ihtiyaç vardır” dedi. Müftü Toprak, kursun yapımında maddi ve manevi katkı sağlayan tüm vatandaşlara teşekkür etti.
Alaçam Belediye Başkanı Hadi Uyar, Kur’an kursunun güzel bir hizmet olduğunu ve bütün hayırseverlere, hayra gönül vermiş yardımseverlere örnek teşkil ettiğini söyledi.
Alaçam Kaymakamı Oğuz Alp Çağlar, Kur’an-ı Kerim’in insanlara doğru bir şekilde anlatılmasının ve bu eğitimin de müftülük kanalıyla yapılmasının büyük önem taşıdığını vurguladı.
Diyanet İşleri Başkanlığı Eğitim Hizmetleri Genel Müdürü Prof. Dr. Ali Erbaş, “2013 -2014 eğitim-öğretim döneminde İhtiyaç Odaklı Kur’an Kursları Öğretim Programı’ndan 1 milyon 121 bin 440, Hafızlık ve Hafızlık Eğitimi Temel Öğretim Programı’ndan ise 37 bin 85 kişi istifade etmiştir. Ayrıca yeni bir uygulama olarak bu eğitim-öğretim yılından itibaren, mesai saatleri dışında ve hafta sonlarında her il ve ilçede bir Kur’an kursunun açık tutulması sağlanacaktır. Böylece mesai saatleri içerisinde kurslardan faydalanma imkanı bulamayan vatandaşlarımızın da başkanlığımızın yaygın din eğitimi hizmetlerinden yararlanmalarına imkân tanınmış olacaktır” diye konuştu.
Samsun Valisi İbrahim Şahin ise yaptığı konuşmada şunları kaydetti: “Kur’an eğitiminde bir değişim ve dönüşüm yaşıyoruz. Hafızlık yapan çocuklarımız da sadece ezberlemeyi değil, ezberlediğini anlamayı ve anladığını da milletimizle paylaşmayı en az ezber kadar önemsiyoruz. Gençlerimiz manalar dünyasıyla tanışmalı. Kur’an, yaratıcıyla konuşmaktır. Hafızlık yapan gençlerimiz bu konuşmadan haberdar olmalı. Elbette Kur’an’ı ezbere dahi okumak ibadettir ancak okuduğumuzu anlamak son derece önemlidir. Anlamak da yeterli değil, anladığımızı hayatımızla buluşturmalıyız.”
Program sonunda İlçe Müftülüğü tarafından protokole çiçek takdim edildi. Açılış programına katılan yaklaşık 700 kişilik davetliye ikramlarda bulunarak program son buldu.
Açılışa ayrıca AK Parti Samsun Milletvekili Ahmet Yeni, Canik Belediye Başkanı Osman Genç, siyasi parti temsilcileri, daire amirleri ve çok davetli katıldı.