ORDU (AA) - AK Parti Ordu Milletvekili Metin Gündoğdu, Ordu’ya Kültür ve Turizm Bakanlığı tarafından 9 milyon lira kaynak gönderildiğini bunun 5 milyon lirasının Çambaşı Kayak Tesisi'nde kullanılmak üzere Ordu Büyükşehir Belediyesine, 4 milyon lirasının ise ilçe belediyelerine aktarıldığını söyledi.

Gündoğdu, AA muhabirine yaptığı açıklamada, ilçelerin bağlantı yollarının yapılması ve iyileştirilmesi noktasında daha çok aktif olacağını ifade ederek, “Bizim en büyük projelerimizin başında arka ilçelerin yollarının iyileştirilmesi gelecek. Ordu Büyükşehir Belediyesine bağlanan tüm bağlantı yollarının çözümü noktasında çaba harcayacağız. Korgan Fatsa ve Ordu Gölköy yolunun 1.5 yıl içerisinde tamamlanması için Ankara’da var gücümüzle çalışacağız" dedi.

Ordu’yu turizm anlamında daha ileriye götürebilmek için çalışmalar yapacaklarını vurgulayan Gündoğdu, şunları kaydetti:

"Ordu’da OSB’nin oluşturulabilmesi için yerlerin tespiti noktasında çalışmamız olacak. Sayın Başbakan Yardımcımız Numan Kurtulmuş’un taahhüt ettiği 5 mega projenin hayata geçirilmesi noktasında aktif rol oynayacağız. Kısa bir zaman da Ordu’yu geliştirerek yaylalarımızı hareketlendireceğiz. Yaylalardaki alt yapılarımızı geliştirerek turistlerin gelmesini sağlayacağız. Ordu’yu turizm anlamında parlayan bir yıldız konumuna yükselteceğiz. Havalimanının da açılmasıyla bu çalışmaları rahat bir şekilde yapabileceğimizi gördük. Hükümet kurulduktan sonra turizm anlamında görüşmelerde bulunacağız."

Ordu'da bazı projelerin hayata geçirilebilmesi için kaynak aktarıldığını bildiren Gündoğdu, "Bu anlamda Kültür ve Turizm Bakanı Yalçın Topçu ile görüştüm. Ordu’ya 9 milyon lira kaynak gönderdi. Bu paranın 5 milyonu Ordu Büyükşehir Belediyesine aktarıldı ve Çambaşı Kayak Tesisi için harcanacak. Geri kalan 4 milyon lira ise ilçe belediyelerimize paylaştırıldı. İlçe belediyelerimiz projelerinin hayata geçirebilmek için bu kaynaktan istifade edecekler. 9 milyon liranın Ordu’ya gönderilmesi hükümet kurulmadan önce yaptığımız bir çalışma. Hükümet kurulduktan sonrada neler yapabileceğimizin göstergesidir. Ordu ve Ordululara her anlamda kazandırmak için mücadele edeceğiz" ifadelerini kullandı.