TRABZON (AA) - Trabzon'un Akçaabat ilçesinde 25. Uluslararası Akçaabat Müzik ve Halk Oyunları Festivali kapsamında Şanlıurfa, Suruç ve Adıyaman'da gerçekleştirilen terör olayları nedeniyle sessiz kortej yürüyüşü düzenlendi.

Son günlerde yaşanan terör olayları nedeniyle müzik ve eğlence kısmı iptal edilen festival, Atatürk Anıtı'na çelenk sunulması ve ardından İstiklal Marşı'nın okunmasıyla başladı.

Törene, Akçaabat Kaymakamı Soner Şenel, Akçaabat Belediye Başkanı Şefik Türkmen, daire amirleri, vatandaşlar, yerli ve yabancı ülkelerden gelen folklor ekipleri katıldı.

Türkmen, açılışta yaptığı konuşmada, Karadeniz'in en eski festivali olan Akçaabat Müzik ve Halk Oyunları Festivali'nin terör olaylarından dolayı iptal edildiğini ifade etti.

Terörün bir insanlık suçu olduğunu dile getiren Türkmen, "Ne yazık ki terörden medet umanlar var. Terör yapanlar, muhakkak bu terörden kendileri de zarar göreceklerdir" dedi.

Konuşmaların ardından kortej yürüyüşü ve geleneksel yayla göçü sessiz bir şekilde canlandırıldı.

Yürüyüşte halk oyunları ekipleri, "Terör İnsanlık Suçudur", "Terörü Lanetliyoruz" ve "Yurtta Sulh, Cihanda Sulh" yazılı pankartları taşıdı.

Program, sahil alanında hatıra fotoğrafı çekiminin ardından sona erdi.