Kütahya Valisi Şerif Yılmaz, MHP'ye, 'açık hava mitingi için valiliğin izin vermediği' yönündeki iddiaların gerçeği yansıtmadığını söyledi.

Ekonomi Bakanı Nihat Zeybekçi'nin ziyareti sırasında basın mensuplarının sorularını cevaplandıran Vali Yılmaz, MHP'nin Zafer Meydanı'nda miting yapmak için yetkililerinin kendilerine herhangi bir müracaatta bulunmadığını ifada etti.

Vali Yılmaz, iddilarla ilgili olarak şunları kaydetti: "Biz tüm siyasi partilere aynı mesafede, aynı yakınlıkta, aynı uzaklıktayız. 7 Mart günü Milliyetçi Hareket Partisi Genel Başkanı Sayın Devlet Bahçeli ilimize gelmiştir. 4 Mart itibariyle düzenleme kurulu tarafından valiliğimize müracaat olmuştur. Müracaattaki hususları aynen aktarmak istiyorum; 'Sayın Devlet Bahçeli'yi; Yazıkanlar Petrolde karşılama, Hilton da yarım saat istirahat ve oradan alternatif yoldan Saman Pazarı'na araçla intikal, Saman Pazarından Ulu Cami’ye kadar yürüyerek esnaf ziyaretiyle beraber Cuma namazı. Cuma Namazından sonra yine Ulu cami civarında esnafı ziyaret, Sevgi Yolu güzergahıyla Küçük Park'ta Milliyetçi Hareket Partisi seçim irtibat bürosunun açılışı ve akabinde Sevgi Yolundan Vazo'ya kadar yürüyüş ve esnaf ziyareti. Oradan araçlarla Çınar Otele hareket, Çınar Otel'de yemekli toplantı, yemekli toplantıdan sonra da Aslanapa, Çavdarhisar, Gediz, Şaphane, Simav ve Pazarlar ilçelerine hareket ve ziyaret. Oradan ilimizden ayrılış.' şeklinde müracaat gelmiştir. Zafer Meydanı'nda bize herhangi bir toplantı veya gösteri yürüyüşleri kanununa uygun bir talep olmamıştır."

MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli, 7 Mart günü saat 14.00'da Belediye Başkan Adayı Alim Işık'ın Kütahya kent merkezindeki Asım Gündüz Caddesi üzerinde bulunan seçim irtibat bürosu önünde toplanan kalabalığa hitap edip, daha sonra da ilçe ziyaretleri gerçekleştirmişti. (EFE)