KASTAMONU (AA) - Bilim, Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı Müsteşarı Ersan Aslan, "Şu anda Türkiye'nin hedefleri açısından baktığımızda emekleyerek gitme şansımız yok artık. Emekleyerek gidecek bürokrat da yok artık. Varsa, o hıza uymuyorsa başka kulvara gidecek. Ona kimse böyle yürüyorsun demeyecek ama bizimle yürüyemezsin diyecek." dedi.

Bilim, Sanayi ve Teknoloji Bakanlığının Üretim Reform Paketi çerçevesinde hayata geçirmeyi planladığı "10 İl-11 Sanayi" projesinin ilk saha toplantısı Kastamonu Organize Sanayi Bölge Müdürlüğü binasında yapıldı.

Toplantıya katılan Aslan, sanayi sitelerinin taşınmasıyla ilgili 10 ilde toplantı yapacaklarını belirtti.

Problem çözmeye yönelik hareket ettiklerini ifade eden Aslan, "Şu anda Türkiye'nin hedefleri açısından baktığımızda biz böyle emekleyerek gitme şansımız yok artık. Emekleyerek gidecek bürokrat da yok artık. Varsa o hıza uymuyorsa o başka kulvara gidecek. Ona kimse böyle yürüyorsun demeyecek ama bizimle yürüyemezsin diyecek. Bizimle ilgili sorunlarınız olmaması lazım, olursa anlık çözmemiz lazım. Bu işe engel olan bir şey varsa bizim bilmemizi sağlayın." dedi.

Üretim Reform Paketi çerçevesinde bazı kanunlarda değişikliğe gidildiğini kaydeden Aslan, şunları söyledi:

"Paket içerisinde 17 kanun, 4 kanun hükmünde kararnamede değişiklik var. 11 tane bakanlığı ilgilendiren 4 tane kamu kurum ve kuruluşunu ilgilendiren düzenlemeler yapıldı. Bunun anlamı şu, biz 11 bakanlığı kanunun uygulamaya geçmesi için takip edeceğiz, koordine edeceğiz demektir. Bunu yapıyoruz. İnşallah bu ayın sonunda bunun 20 civarında ikinci düzenlemelerini başbakanlığa göndermiş olacağız. İkinci düzenleme bu işin nasıl yapılacağını söyleyen yönetmeliklerdir, usul ve esaslardır. "

Hızlı çalışmak istediklerini aktaran Aslan, yerelin de bu hıza ayak uydurmasını istedi.

Yıl sonuna kadar taşınmayla ilgili yapılacakların net bir şekilde belirleneceğini ifade eden Aslan, "Var olan problemleri bilmemizi sağlayın. Bize problem getirin birlikte çözelim. " diye konuştu.