Bilecik’te yıllardır hizmet vermeyen ve atıl bir vaziyette duran Bilecikspor Kulüp Tesisleri 9 yıl aradan sonra tadilat edilerek yapılan açılış töreniyle hizmete girdi.
Bilecikspor Kulübü Tesisleri açılış törenine, Bilecik Valisi Ahmet Hamdi Nayır, Bilecik Belediye Başkanı Selim Yağcı, İl Genel Meclis Başkanı Serkan Yıldırım, Bilecik Şeyh Edebali Üniversitesi Rektörü Azmi Özcan, Bilecikspor Kulüp Yöneticileri, Siyasi Parti Temsilcileri, eski futbolcular ve Bilecikspor taraftarları katıldı.
Açılışta konuşma yapan Bilecikspor Kulüp Başkanı İsmail Cinoğlu, 19 Mayıs Gençlik ve Spor Bayramı günü Bilecikspor Kulübü’nü açtıklarını belirtti. Cinoğlu, ”Bu 6 ay öncesinde hedeflediğimiz bir durumdu. Kulübümüzün olduğu konum halk tarafından da biliniyordu. Bir kulüp binamız ve adresimizin olmadığını çarşının ortasında çöp kutularında dosyalarımızın gezdiğine kadar insanlar bunun farkındaydı. Biz Bilecikspor’daki yönetici arkadaşlarımızla beraber konuyu ele aldıktan sonra başarı sözü vermedik. Sadece tesisleşme, kadrolaşma ve Bilecikspor’u bir noktaya getirme amacını kamuyla paylaştık. Bugün hayatımda geçirdiğim en güzel günlerden birini yaşadım. Bütün siyasetçilerimiz, milletvekillerimiz, dostlarımız değer verip en azından kuruluşun marka değerine değer verip bizleri yalnız bırakmadılar. Bu sebeple Bilecik’teki bütün bürokratlara ve başta Sayın Valimize çok teşekkür ediyorum” dedi.
“BİZ ŞAN ŞÖHRET PEŞİNDE OLAN İNSANLAR DEĞİLİZ”
Cinoğlu, sezon başında kulübü devraldıktan ilk günden beri samimiyetten yana olduklarını da belirterek, şöyle konuştu:
"Samimi insanların olduğu bir gruptan bahsettik. Biz şan şöhret peşinde olan insanlar değiliz. Biz bu noktada gerçekten büyük adımlar attık. Sportif başarıyı da ilk yılımızda yakaladık. Ama bugün lokalimize kavuşmak en azından insanları ağırlamak, futbolcularımıza kişilik, kimlik vermek amacındaydık. Bu kişilik sayesinde de bir noktaya ulaştığımızı sanıyorum. Bilecik’te her kesimden teveccüh var. Artık samimi olduğumuzu bürokratlarımız ve şehir anladı. Bundan sonrası daha çok kolay olacak. Kendimizi ispat ettiğimizi düşünüyorum. İnsanlar güvendiği müddetçe biz bu kulübü bir noktaya getireceğiz. Güvenin bittiği yerde de zaten biz çeker gideriz. Biz kendimizi hissettirdiğimiz sürece buradayız. Kulüp tamı tamına 9 yıldır güneş ışığı bile görmedi. 9 yıl insanların adım atamayacağı bir yer şeklindeydi. Bırakın insanı içeride sinek bile gezmiyordu. Hava alacak şekilde de değildi. 9 yıl sonra bu tesisi Bilecik halkının huzuruna açarken, cesaretli olmak gerekir. Tesis açıyoruz demek için açmadık, gerçekten standartlara yakın bir tesis kurduk.”
Kulüp binasında geçmişte Bilecikspor hizmet etmiş futbolcuların resimleri beğeni toplarken, yenilenen kulüp binası protokol üyeleri tarafından kesilen kurdele ile hizmete girdi.