Sizin Şehriniz Sizin Tarihiniz 24 Nisan Çarşamba günü Kanal S ekranlarında Sizin Şehriniz Sizin Tarihiniz 24 Nisan Çarşamba günü Kanal S ekranlarında

AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Çiğdem Karaaslan, mesajında, Cumhuriyet'in kurucusu Gazi Mustafa Kemal Atatürk önderliğinde Türk kadınının seçme ve seçilme hakkına kavuştuğu 5 Aralık 1934 tarihinin demokrasi ve siyaset tarihi açısından bir dönüm noktası olduğunu belirtti.

"KADINLAR GERÇEK ANLAMDA VAR OLMAYA BAŞLADI"

Türk kadınının, Avrupa'dan ve dünyadaki pek çok ülkeden önce seçme ve seçilme hakkını elde etmesinin Türk milletinin kadına verdiği değerin ve güvenin bir nişanesi olduğuna işaret eden Karaaslan, "Cumhurbaşkanımız ve Genel Başkanımız Sayın Recep Tayyip Erdoğan'ın liderliğinde AK Parti olarak 2002'den itibaren attığımız adımlar, yaptığımız düzenlemeler ve hayata geçirdiğimiz reformlarla kadınlar siyasi, ekonomik, akademik hayatta, sosyal ve kültürel alanda gerçek anlamda var olmaya başlamışlardır. Kadınların inançları, yaşam tarzları ve tercihleri üzerinden ayrımcılığa uğradığı dönemler verilen tarihi mücadelelerle sona ermiştir. Bugün siyasetten diplomasiye tüm temsil makamlarında ve yönetim kademelerinde, istihdamda, eğitimde, girişimcilikte her alanda kadınlar daha aktif ve güçlüdür." ifadelerini kullandı.

"MÜCADELEYİ DAHA İLERİYE TAŞIMAYI SÜRDÜRÜYORUZ"

Karaaslan, Cumhuriyet'in kuruluşunun ardından 1934 yılında seçme ve seçilme hakkını kadınların elde etmesiyle gurur duyduklarını vurgulayarak, şöyle devam etti.

"Diğer yandan kadınlar arasındaki haksız uygulamaları ve eşitsizlikleri ortadan kaldırarak hiç kimsenin inancından, yaşam tarzından dolayı ötekileştirilmediği, kadınların kamusal hayatın her alanında, siyasette sanatta, iş dünyasında var olabildiği ve bu vesile ile gücüne güç kattığı bir Türkiye'ye ulaştık. Bundan yüz yıl önce Cumhuriyet'in öncü kadınlarının mücadelesini bugün bizler de Cumhuriyet'imizi daha ileri taşımak için sürdürüyoruz. Milli Mücadele'mizde tarihi bir rol üstlenen ilk adım şehri Samsun'umuzu Türkiye Büyük Millet Meclisi'nde temsil eden, Türkiye Yüzyılı'nın mimarı AK Parti'mizin çatısı altında siyaset yapan bir milletvekili olarak, hak ve özgürlük mücadelesinde kadınların daima yanında olan Cumhurbaşkanımız ve Genel Başkanımız Sayın Recep Tayyip Erdoğan'a yürekten teşekkürlerimi sunuyorum."

"YAŞAM HAKLARI ELLERİNDEN ALINIYOR"

Tüm dünyanın gözleri önünde Filistin'de ve Gazze'de işgalci ve hukuk tanımaz İsrail'in saldırıları sonucu hayatlarını kaybeden yaklaşık 16 bin masum sivilin acısını yüreklerinde hissettiklerinin altını çizen Karaaslan, şunları kaydetti:

"Bugün Gazze'de çocukların, kadınların, yaşlıların ve masum sivillerin en temel hakkı olan yaşam hakları ellerinden alınmaktadır. Şehit edilen her üç kişiden ikisinin çocuklar ve kadınlardan oluşması da dünyanın göz ardı etmemesi gereken bir vahşet tablosu olarak karşımızda durmaktadır. Türkiye olarak tüm çaba ve girişimlerimiz, kadınları evlatlarından, çocukları babalarından, yüz binlerce insanı evlerinden ve yurtlarından ayıran bu zulmün bir an önce sona ermesi içindir. Türk kadınının seçme ve seçilme hakkını elde etmesinin 89. yıl dönümünde, Cumhuriyet'imizin kurucusu Gazi Mustafa Kemal Atatürk'ü ve geçmişten bugüne fedakarca mücadele eden kahramanlık abidesi tüm kadınlarımızı rahmetle ve şükranla anıyorum. Dünya Kadın Hakları Günü'nün kadınların hakkının ve hukukunun korunduğu, güvenli, huzur dolu ve adil bir dünyaya vesile olmasını diliyorum."

SAMSUN HABER İLE İLGİLİ İÇERİKLERE GÖZ ATIN.