OKULLARA TEMİZLİK PERSONELİ ALINACAK

Milli Eğitim Bakanlığı kaynaklarından alınan bilgilere göre 2023-2024 eğitim öğretim yılında okullarda çalıştırmak üzere temizlik personeli alımının 81 ildeki tüm okullara yapılacağına yer verildi. Yapılan açıklamada Cumhurbaşkanı ve AK Parti Genel Başkanı Recep Tayyip Erdoğan, Türkiye genelinde Toplum Yararına Çalışma Programı kapsamında on binlerce personel ve işçi alımı yapılması için çalışmaların başladığını söyledi. Okulların açılmasına 1 ay süre kala kısa sürede personel alımı için başvuruların alınacağı belirtiliyor.

BAŞVURULAR NE ZAMAN?

Okullar bu sene 11 Eylül 2023 tarihinde açılacak. TYP kapsamında yapılacak alımlarda kazananlar ise 4 Eylül'de iş başı yapacak. Bu tarihlere göre, 21 Ağustos tarihi itibarıyla başvuruların alınması bekleniyor.

BAŞVURU GENEL ŞARTLARI ŞU ŞEKİLDE

Türkiye Cumhuriyeti vatandaşı olmak,

Kuruma kayıtlı olmak,

18 yaşını tamamlamış olmak,

Emekli ve malul aylığı almıyor olmak,

Öğrenci olmamak (açıköğretim öğrencileri hariç)

31/5/2006 tarihli ve 5510 sayılı Sosyal Sigortalar ve Genel Sağlık Sigortası Kanununun 4 üncü maddesinin birinci fıkrasının (a) ve (c) bentleri kapsamında SGK’ya bildirilmiyor olmak ve isteğe bağlı sigortalılık hariç aynı Kanunun 4 üncü maddesinin birinci fıkrasının (b) bendi kapsamında sigortalı olmamak veya belirtilen kapsamda sigortalı sayılmamak.

SAMSUN HABER İLE İLGİLİ İÇERİKLERE GÖZ ATIN.