DEPREM BÖLGESİ İÇİN ÇALIŞMA BAŞLATTILAR

Bafra Halk Eğitimi Merkezi (HEM) ile AFAD koordinasyonunda Türkiye Gaziler ve Şehit Aileleri Vakfı Bafra Şubesince, Kahramanmaraş merkezli depremlerden etkilenenler için çalışma başlatıldı. Yelek, atkı, bere, patik gibi giyecekler ören dernek üyesi kadınlar, tamamladıklarını deprem bölgesine göndermeye başladı.

GİYSİ HAZIRLIYORLAR

Türkiye Gaziler ve Şehit Aileleri Vakfı Bafra Şube Başkanı Mümine Ersin, yaşanan depremlerin acısını kendilerinin de yüreklerinde hissettiklerini, depremzedeler için dua ettiklerini söyledi. Ellerinden geleni yaptıklarını belirten Ersin, polar alıp bunlardan kıyafet diktiklerini, ayrıca çocuklar için atkı, patik gibi giyecekler ördüklerini anlattı. Gazi eşi ve HEM'de usta öğreticilik yapan Müddet Bayar ise depremzedeler için ellerinden geleni yaptıklarını dile getirerek, kazak, atkı, bere, şapka giysiler ördüklerini kaydetti.

"ELİMİZDEN GELENİ YAPMAYA ÇALIŞIYORUZ"

Gazi yakını Havva Kuzgun da depremzedeler için ellerinden geleni yapmaya çalıştıklarını ifade etti.

"ÇOCUKLAR İÇİN ÖRÜYORUZ"

Şehit annesi Emine Hatun Topal da depremzede çocuklar için örgü ördüklerini belirterek, "Kış ayında ihtiyaç duyulan yelek, hırka, şapka, eldiven ve patik örüyoruz. Rabb'im ülkemize bir daha böyle bir acı yaşatmasın. Hayatlarını kaybedenlerimize Allah’tan rahmet, yaralılara şifa diliyorum." diye konuştu.

SAMSUN HABER İLE İLGİLİ İÇERİKLERE GÖZ ATIN.