Adıyaman’da Belediye tarafından Demokrasi Parkı’nda Ramazan ayı boyunca gerçekleştirilecek olan etkinlikler için hazırlıklar tamamlandı.
Adıyaman Belediye Başkanı Hüsrev Kutlu, Ramazan etkinliklerinin gerçekleştirileceği Demokrasi Parkı’nda incelemelerde bulundu. Ramazan ayı hazırlıklarının tamamlandığını ve bu yıl farklı bir görsellik ile etkinliklerin gerçekleştirileceğini kaydeden Başkan Hüsrev Kutlu, Ramazan ayının dolu dolu geçeceğini ifade etti.
Başkan Kutlu açıklamasında, “Adıyaman Belediyesi olarak Ramazan’ın manasına uygun şekilde yoğun bir çalışma içerisine girdik. Bunları yaparken eğlenceden daha çok Ramazan ayının manasına uygun, hoşça vakit geçirebileceğimiz etkinlikler düzenlemeyi uygun gördük.
Demokrasi Parkı etkinlik alanında güzel bir sahne, güzel bir ses ve ışık düzeni hazırlandı. Şuanda Ramazan ayının 24 gününü programladık. Türkiye çapında tanınmış ilahi guruplarını, ezgi söyleyenleri davet ettik. Güzel bir etkinlik olacak. Salavatlar getirmiş, Kur’an dinlemiş, sohbetler dinlemiş olacağız. Ramazanda teravihten sonra programlarımız başlayacak. Zaman çok kısıtlı olduğu için 1-2 saatlik etkinlik yapacağız.
Bu arada mahalle iftarları düzenleyeceğiz. Herkesi iftara davet ediyoruz. Bizzat ben ve arkadaşlarım iftara katılıyoruz.Onun dışında fakir ailelere giyecek ve yiyecek yardımlarını arttırarak devam ettireceğiz. Ben Ramazan’ı şerifin İslam alemine, bütün Dünyaya hayırlı olmasını diliyorum. Bu vesile ile Ramazan’da yapılman dualar, masum kanların akmamasını temenni ediyorum. Bu alanda eski Ramazanları çağrıştıran, boyam şerbeti, vici vici, macun gibi yiyeceklerin satışları olacak. Görsel bir renklilik olacak” dedi.