KARŞIYAKA'DA MEŞALELİ KARŞILAMA
Çiğli'den Karşıyaka'ya geçen CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu için Vapur İskelesi önünde karşılama töreni yapıldı. Çarşı girişi ve İskele önü miting alanına dönerken, binlerce kişi 'Başbakan Kemal' sloganı attı. CHP İlçe Başkanı Mustafa Özuslu ve Karşıyaka Belediye Başkanı Hüseyin Mutlu Akpınar da Kılıçdaroğlu'na eşlik etti. Bu sırada spor taraftarlarının kullandığı meşaleler yakıldı, rengarenk görüntüler oluştu. Kılıçdaroğlu, Karşıyakalılar'a 5 bin karanfil attı, kısa bir konuşma yaptıktan sonra ayrıldı.
ÜLKENİN ÇİVİSİ ÇIKMIŞ
Kılıçdaroğlu kent turu kapsamında Bornova'ya geçti. Bornova Cumhuriyet Meydanı'nda kendisini bekleyenlere seslenen Kılıçdaroğlu, "Cumhuriyetimiz için yeniden bu ülkenin ayağa kalkması lazım. CHP'nin yeniden bu ülkenin sorunlarına sahip çıkması lazım. Sizin oylarınıza bizim ihtiyacımız var" dedi.
Hükümeti eleştiren CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, "Ülkeyi kimin nasıl yönettiği belli değil. Çivisi çıkmış, bir ülke. Kurumları yerine oturtmak. Yargıyı düzenlemek, işi ehline vermek her şeyden önce CHP'nin görevi ama bu görevi saray değil sizi vereceksiniz. 13 yıldır iktidarlar ne zaman İzmir'e yada başka ile gitsem cebim kağıtla dolar, 'oğlum, kızım işsiz' diye. Hiç çıkıp 'İşsizliği, sorunu çözeceğim' diyorlar mı? Kendi çocukları iş buldu ya sorun yok. Sanıyorlar ki herkesini işi var. Taşeron işçilerin sorununu da çözeceğim" dedi.
Din üzerinden siyasete yapılmasından da yakınıp gerginlikten bıktığını söyleyen CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, "2 milyon Suriyeli var, en fazlası izmir'de. Ölümü göze alıp gidiyorlar. Hiçbirisi 'Ben Suudi Arabistan'a, Katar'a gideceğim' demiyor. Hepsi 'Fransa'ya, Almanya'ya gideceğim' diyor. Niçin? Oralarda insan hakları, birinci sınıf demokrasi var. Sözüm söz bu ülkeye birinci sınıf demokrasiyi getireceğim. Gençlere de bir sözüm var. Onlar 13 yıldır sizi potansiyel suçlu olarak görüyorlar. Ben sizleri bu ülkenin onuru, gururu olarak görüyorum. Baş tacı görüyorum. Sizler bu ülkenin geleceğisiniz" dedi.
Kılıçdaroğlu, İzmir turunu Bayraklı'ya da uğrayarak tamamladı.

FOTOĞRAFLI