SAMSUN (AA) - Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği ve Samsun Ticaret ve Sanayi Odası'nca (TSO), akreditasyon sürecindeki oda ve borsalar için "Denetim Öncesi Bilgilendirme Eğitimi" düzenlendi.

Samsun TSO Davut Altan Meclis Toplantı Salonu’nda verilen eğitimde odanın Yönetim Kurulu Üyesi Oğuzhan Serinkaya, akreditasyon süreci hakkında bilgi verdi.

Akreditasyon sistemine Samsun TSO’nun 2006 yılında dahil olduğunu anlatan Serinkaya, "O tarihten bu yana uzun yıllara dayanan deneyimleri ile oluşmuş hizmet bilincini, akreditasyon gereklerinin de katkısıyla her geçen gün iyileştirmiştir. Biliyoruz ki ekonomik büyümede ve iş dünyasının desteklenmesinde önemi giderek artan bir rol oynadıklarından, oda ve borsaların kapasite, yeterlilik ve profesyonelliklerini ortaya koymaları için akreditasyon standardını başarılı biçimde uygulamaları gerekmektedir" dedi.

TOBB Akreditasyon Kurulu Sekreteri Volkan Tufan ise organize edilen eğitimin aslında bir denetim simülasyonu olduğunu vurgulayarak, "Eğitim, denetçiler tarafından sorulması muhtemel sorularla oda ve borsalarımızın eksiklerini görerek denetim tarihinde kadar kendilerine bir yol haritası oluşturmaları açısından önemlidir" diye konuştu.