ARTVİN (AA) - Artvin'in Arhavi, Hopa ilçeleri ile Kemalpaşa beldesi ve Sarp Sınır Kapısı'na kadar olan bazı alanlarda sel ve heyelanlar meydana geldiği bildirildi.

Artvin Valisi Kemal Cirit, AA muhabirine yaptığı açıklamada, il genelinde meydana gelen sel ve heyelanlarla ilgili Valilik bünyesinde Kriz Koordinasyon Merkezi oluşturulduğunu belirtti.

Cirit, yağmur sonucunda bazı yerleşim yerlerinin etkilendiğini ifade ederek, "Sahil sınırımızdaki Arhavi, Hopa ilçelerimiz, Kemalpaşa beldesi ve Sarp Sınır Kapısı'na kadar olan alanlar ile Hopa-Artvin arasında ana yol güzergahını etkileyen yağmur ve diğer köylerimizde yer yer heyelanlar yaşanmakta, risk de devam etmektedir" dedi.

Hopa-Cankurtaran arasında yer alan Koyuncular köyü mevkisinde çeşitli alanlarda heyelan oluştuğunu aktaran Cirit, ana yolun kapandığını kaydetti.

Vali Cirit, Borçka ilçesi çıkış ana yol güzergahının da kapalı olduğunu vurgulayarak, "İlgili birimler olan, kaymakamlıklar, belediyeler ile AFAD, Karayolları ve Özel İdare ekiplerimiz çalışma sahalarına intikal etmektedir. Karayolu ile ulaşım sağlanamayan alanlar için ilgili birimlerden helikopter ve arama kurtarma ekipleri istenmiştir" diye konuştu.