Ordu İl Kültür ve Turizm Müdürlüğü, 51. Kütüphane Haftası etkinlikleri kapsamında öğrenci ve vatandaşlara yönelik sokakta kitap okuma etkinliği düzenledi.
Çeşitli okullarda eğitim gören ilk, orta ve lise öğrencileri ile birlikte Ordu Üniversitesi öğrencileri ve vatandaşlar Düz Mahalle’de bulunan Tarihi Şadırvan’ın önünde oturarak kitap okudu. Düzenlenen etkinliğe Altınordu Belediye Başkanı Engin Tekintaş ve Ordu Kültür ve Turizm İl Müdürü Uğur Toparlak öğrencilerle birlikte Şadırvan altında kitap okuyarak eşlik etti. Ordu Halk Kütüphanesi tarafından Şadırvan mevkisine konulan ayaklı kütüphane ile öğrenciler ve vatandaşlar kitaplarını alarak açık havada kitap okudu.
TEKİNTAŞ: "KÜTÜPHANELERİN ÖNEMİ ORTAYA ÇIKIYOR"
Etkinliğin ardından gazetecilere açıklamada bulunan Altınordu Belediye Başkanı Engin Tekintaş, Kütüphaneler Haftası kapsamında düzenlenen etkinliğin birçok ilde yapıldığını söyledi. Kendisinin de açık havada kitap okuyarak etkinliklere katıldığını ifade eden Tekintaş, "Yapılan etkinliklerle kütüphanelerin önemi ortaya çıkarılmış oluyor. Bu noktada milletimizin duyarlılığını arttırmak için özel bir gayret var. Bu yapılan organizasyon bir teşviktir. Bu teşvikle de insanların kelime hazneleri gelişiyor. Ben herkesi devamlı olarak kitap okumaya davet ediyorum" dedi.
Belediye Başkanı Engin Tekintaş, kitap okuma etkinliğinde Aytekin Yılmaz’ın kaleme aldığı Küresel Dünya’da Uluslararası İlişkiler isimli kitabı okudu.
Kütüphanecilik Haftası kapsamında Ordu’da yapılan etkinliklerden en dikkat çekici olanın sokakta kitap okuma etkinliği olduğunu belirten Ordu Kültür ve Turizm İl Müdürü Uğur Toparlak, "Bu hafta 51. Kütüphane Haftası’nı icra ediyoruz. Türkiye’nin 81 ilinde aynı saatte kitap okuma etkinliği düzenleniyor. Ben etkinliğe katılım gösteren herkese teşekkür ediyorum" diye konuştu.
Düzenlenen etkinlik öğrencilerin kitap okumasıyla devam etti.