Merkez üssü Kahramanmaraş'ın Pazarcık ve Elbistan ilçeleri olan 7,7 ve 7,6 büyüklüğündeki depremler 11 ili doğrudan etkiledi. Yıkılan ve imara aykırı değişiklik saptanan binalarla ilgili Cumhuriyet Başsavcılıkları tarafından sorumlu kişiler hakkında soruşturma başlatıldı.

203 ŞÜPHELİ TUTUKLANDI

Yürütülen soruşturmalar neticesinde, şüpheli sayısı 797, tutuklanan şahıs sayısı 203, adli kontrol kararı verilen 275 kişi olurken, 152 şahıs hakkında da yakalama kararı çıkarıldı. 67 kişi hakkında gözaltı talimatı verilirken, 9 şüpheli gözaltına alındı. Yurtdışında olduğu tespit edilen 5 kişi bulunurken, 19 şüphelinin de öldüğü belirlendi. İfadesi alınarak serbest bırakılanların sayısı 67 oldu.

KIRMIZI BÜLTEN TALEBİ

Öte yandan; depremlerde yıkılan ve çok sayıda kişinin yaşamını yitirdiği Hatay'daki Rönesans Rezidans'ı yapan inşaat şirketine yönelik soruşturma kapsamında, 10 Şubat'ta İstanbul Havalimanı'nda yakalanan ve 11 Şubat'ta tutuklanan müteahhit Mehmet Yaşar Coşkun'un kardeşi ve ortağı Hüseyin Yalçın Coşkun'un (56) yurt dışında olduğu belirlendi. Hakkında gıyabi tutuklama kararı verilen Hüseyin Yalçın Coşkun için Hatay Cumhuriyet Başsavcılığı Deprem Suçları Soruşturma Bürosu tarafından iade talepnamesi ve kırmızı bülten talebi hazırlandı. Talep, Adalet Bakanlığı Dış İlişkiler ve Avrupa Birliği Genel Müdürlüğüne iletildi.

STATİK PROJE SORUMLUSUYMUŞ

Savcılığın Deprem Suçları Soruşturma Bürosunun talep yazısında, Hüseyin Yalçın Coşkun'un yıkılan rezidansın statik proje sorumlusu, şantiye şefi ve şirket ortağı olduğu, binanın yıkılmasından da sorumlu tutulduğu belirtildi.
Depremde yıkılan binalarla ilgili 203 kişi tutuklandı! Rönesans Rezidans'ın yurt dışındaki ortağı için kırmızı bülten ve iade talebi11 Şubat'ta tutuklanan Mehmet Yaşar Coşkun

"NEDEN YIKILDIĞINI BEN DE BİLMİYORUM"

Rönesans Rezidans'ın tutuklanan müteahhidi Mehmet Yaşar Coşkun, "Rönesans Rezidans'ın neden yıkıldığını ben de bilmiyorum. Her ne kadar Karadağ'a gidişim önceden planlanmış olsa da uçak biletini 8 Şubat günü aldım. Rönesans Rezidans isimli yapının depremden etkilenip yıkılmasıyla benim Karadağ ülkesine gidişim arasında herhangi bir ilişki yoktur." şeklinde ifade vermişti.

Onlarca kişiye mezar olan 250 dairelik rezidansın enkazından kareler;

SAMSUN HABER İLE İLGİLİ İÇERİKLERE GÖZ ATIN.