Hakkari’nin Durankaya beldesinde yoğun kar yağışı nedeniyle kapanan mahalle yolları 5 günlük çalışmalar sonucunda yeniden ulaşıma açıldı.
Durankaya beldesinde kapanan mahalle yollarının yeniden açılması için Durankaya Belediyesi ve İl Özel İdaresi Genel Sekreterliği harekete geçti. Belediye bünyesine yeni eklenen 1 kepçe ve 1 greyder ile 2 adet İl Özel İdaresi Genel Sekreterliği aracıyla 5 gün boyunca gece gündüz çalışma yapıldı. Yapılan karla mücadele çalışması sonucunda 22 yerleşim biriminin yolları yeniden ulaşıma açıldı.
Durankaya’nın Cumhuriyet Mahallesi Şeylila mevki ve Bağlarbaşı Mahallesi Sergeli mevkiinde iki doğum hastası için de, yolların kar nedeniyle kapalı olması nedeniyle ambulanslar bölgeye gidemedi. Bunun üzerine belediye karla mücadele ekibi hemen harekete geçerek hastaları almaya giden, ancak yolda mahsur kalan 4 ambulans ve 11 sivil araç olmak üzere 15 aracın yolunu açarak kurtardı.
Durankaya Belediye Başkanı Fatih Keskin, karla mücadele çalışmalarını yerinde denetleyerek, ekibe moral verdi. Başkan Keskin, “Karla mücadelede elimizden geleni yaptık, yapmaya da devam edeceğiz. Belediye bünyesine kattığımız iş makinelerinin faydasını bugün fazlasıyla gördük. İl Özel İdaresi Genel Sekreteri Sayın Osman Kızılban ve ekibine teşekkür ediyorum, onlar da büyük çaba sarf etti. Birlikte yürüttüğümüz çalışmaların sonucunda bütün mahalle yollarımız ulaşıma açıldı. Şu anda hiç bir sıkıntı görülmüyor, karın yağdığı günden bugüne ekipler aralıksız olarak çalışıp yolların kapanmaması için ellerinde geleni yaptılar. 15’in üstünde araç kurtarılırken, hastalar ise sağlıklı bir şekilde hastaneye ulaştırıldı. Kendi ekibim ve İl Özel İdaresi Genel Sekreteri Sayın Osman Kızılban ve mesai arkadaşlarına teşekkür ediyorum” dedi.