Edinilen bilgiye göre, 20 Mayıs 2015 tarihinde, Tugay-Düztepe hattında çalışan otobüse binen S.D (35), kolunda sıcaklık hissetti. Arkasında dönüp baktığında, ayakta duran şahsın fermuarının olduğunu fark eden S.D, bağırarak yardım istedi. Vatandaşların tepki gösterdiği olay sonrasında zanlı M.B . kavşakta uygulama yapan polis ekiplerine teslim edildi.

"SİNİR HASTASIYIM"

Genç kadının şikayetçi olduğu M.B, tutuklanarak cezaevine gönderildi. Hakkında cinsel saldırı suçundan dava açılan zanlı, savunması ile de şaşırttı. Kalabalık olan otobüste yolculuk ettiği esnada, cinsel organını çıkartarak tacizde bulunduğunu kabul eden M.B, “Olay doğrudur. Ben sinir hastasıyım. Bu hastalığın etkisiyle böyle bir davranışta bulundum. Bir daha yapmayacağım. Kilis Devlet Hastanesi’nde tedavi evraklarım var. Bana ilaç verildi. Pişmanım” dedi. Duruşmada ifade veren müşteki S.D. ise “Olay günü, Tugay- Düztepe hattında çalışan otobüse bindim. Ara koridorun koltuklarında oturuyordum. Bu esnada, kolumda bir ıslaklık hissettim. Yan tarafa dönüp baktığımda, şahsın fermuarının açık olduğunu ve cinsel organının dışarıda olduğunu gördüm. Ardından bağırarak yardım istedim.
Kendisinden davacı ve şikayetçiyim” diye konuştu. Sanığın hakkında düzenlenen sağlık kurulu raporunda ise "Zanlının suç tarihinde ve halen davranışlarını yönlendirme yeteneğini kısmen ve ileri derecede etkileyecek akıl hastalığı yoktur. Cezai ehliyeti tamdır” denildi. 1 yıl süren dava sonrasında bugün son kez hakim karşısına çıkan M.B,” cinsel saldırı suçundan önce 5 yıl hapis cezasına çarptırıldı. Sanığın suçunu, “insanların toplu olarak bir arada yaşama zorunluluğunda bulunduğu ortamların sağladığı kolaylıktan faydalanmak” suretiyle işlediğini göz önünde bulunduran mahkeme cezayı 7 yıl 6 aya çıkarttı.
Cezanın sanığın geleceği üzerindeki olası etkileri gözetilen M.B. 6 yıl 3 ay hapis cezasına çarptırıldı. Sanığın, evli ve 6 çocuk babası olduğu bildirildi.