Afyonkarahisar İl Milli Eğitim Müdürlüğü’nün, Zafer Kalkınma Ajansı tarafından finanse edilen ve mültecileri kapsayan “Türkçeyi Öğreniyorum-Öğretiyorum” adlı projesinin tanıtım toplantısı yapıldı.

Rehberlik Araştırma Merkezi (RAM) konferans salonunda yapılan toplantının açılışında konuşan İl Milli Eğitim Müdürü Metin Yalçın, Türkçe’nin yabancı dil olarak öğretilmesinin mültecilerin uyum, iş ve kişisel özgürlükleri için hayati öneme sahip olduğunu hatırlattı. Yalçın, “Mültecilerin yüzde 53’nün çocuk olduğu ilimizde 3 bine ulaşan mülteci çocuk olduğu düşünüldüğünde çocukların eğitime erişimlerinde yaşanan sıkıntıların aşılması, topluma entegre olabilmelerinde eğitim ve dile öncelik verilmesi gerekiyor” dedi.

Yalçın ayrıca bir uzman tarafından 40 öğretmene eğitim verileceğini ve 30 saatte eğitimin tamamlanacağını da ifade etti. Projenin bir başka ortağı Anadolu Kültür Eğitim ve Araştırma Derneği Başkanı Bahri Turunç’ta toplantıya katıldı. Proje eğitiminin Cuma gününe kadar tamamlanacağı ve eğitimin tamamlanmasıyla öğretmenlere katılım belgeleri verileceği aktarıldı.