Nazilli Kent Konseyi Yürütme Kurulu üyeleri, Nazilli Belediye Başkanı Haluk Alıcık’ı makamında ziyaret etti.

Nazilli Kent Konseyi Başkanı Bülent Burmaoğlu eşliğinde yürütme Kurulu üyeleri, Hikmet Çıldır, Ali Pekel, Ahmet Kaysal, Faruk Baştepe, Şükrü Ustaoğlu, Tayfun Yazıcı, Rahman Dölen, Leyla Çamurlu ve Gülderen Burmaoğlu Belediye Başkanı Haluk Alıcık’ı makamında ziyaret etti. Yürütme Kurulunda alınan kararları iletmek üzere Belediye Başkanına ziyarette bulunduklarını ifade eden Kent konseyi Başkanı Bülent Burmaoğlu öncelikle Konseye Nazilli Belediyesi tarafından tahsis edilen yerde çalışmalara başladıklarını Başkan Alıcık’a bildirdi. Burmaoğlu Konseyin böyle bir çalışma ortamına ihtiyacı olduğunu bu konuda vermiş olduğu destekten dolayı Kent konseyinde görev alan bütün arkadaşlar adına Başkan Alıcık’a teşekkürlerini iletti.

Kent Konseyi Yürütme Kurulu adına konseyde aldıkları kararlar Kent Konseyi olarak yaşadıkları sıkıntılar ve Nazilli’de yapılması gerekenler hakkındaki ortak görüş ve kararları Başkan Alıcık’a bildiren Burmaoğlu; “Nazilli Kent Konseyi olarak Türkiye Kent Konseyleri Birliği üyesiyiz. Birliğimiz Kentlerimizin ortak sorunlarını ve Kentlerimizde uygulanan yerel çalışmalarla ilgili ulusal toplantılar ve çalıştaylar düzenleniyor. Biz Nazilli Kent Konseyi olarak Kent Konseyleri Birliği Üyeleri, Kent Konseyleri Akademik Kurulu ve Yerel Yöneticilerinde katıldığı büyük katılımlı benzer toplantının Nazilli’mizde yapılmasını istiyoruz. 2012 yılında kurucu üyesi olduğumuz Aydın Kent Konseyleri Birliğinin daha aktif bir hale getirmek için Nazilli kent Konseyi öncülük yapabileceğini düşünüyoruz. Atatürk’ün açmış olduğu son fabrika, Sosyal Fabrika Projesi olan Sümerbank Basma fabrikasının bulunduğu alanda Sümerbank Müzesinin oluşturulması, Atamızın 9 Ekim tarihinde Nazilli’ye gelişinin 80. yıl dönümünde Sümerbank basma fabrikası adını ve tarihçesine anlatan levhanın giriş kapısına asılmasının çok anlamlı olacağına inanıyoruz..Bu kararı fabrikada çalışanlar ve aileleriyle birlikte aldık” dedi.

Nazili’nin büyük bir meydana ihtiyaç olduğunu konusunda fikir telakkisinde bulunan Nazilli Belediye Başkanı Haluk Alıcıkü, Kent Konseyi üyelerine 5 Eylül İlkokulunun taşınması ve bu bölgede yapılacak düzenleme ile ilgili bilgileri paylaştı. Bu projenin sağlanacağı noktasında Başkan Haluk Alıcık’ın projesinin Kent Konseyi olarak önemli bulduklarını gerçekleştiği takdirde kente anlam katacağını düşündüklerini belirttiler. Başkan Haluk Alıcık, Nazilli’nin il olması, tarihi ve Kültürel mirasların tespit ve korunması konuları hakkında da üyeler ile karşılıklı sohbet havasında görüşme yapmalarının ardından Nazilli Kent Konseyi Üyeleri, Nazilli için kent konseyi kentlilik bilinci doğrultusunda düşünmeye, üretmeye devam edeceğini belirterek desteklerinden dolayı Başkan Alıcık’a teşekkürlerini ilettiler.