Mut Belediye Başkanı Nebi Yılmaz, ilçedeki gazinoları şehir dışına taşımaya kararlı olduğunu söyledi.
Başkan Nebi Yılmaz, Ocak ayı meclis toplantısında, ilçede gazinoculuğun 50 yıllık bir kültürden geldiğini ifade ederek, "50 yıllık bu kültürü akşamdan sabaha kadar yok edemezsin, verilen ruhsatı geri alamazsın. Ama ben Mut Belediyesi Başkanı olduğum sürece yeni ruhsat vermiyorum. Bunları da şehir dışına taşımaya kararlıyım” dedi.
İlçe merkezinde 7 gazino bulunduğunu belirten Yılmaz, "Ben göreve geleli 1 tek ruhsat vermedim vermeyeceğim de. Çevre il ve ilçelerle Mut kıyaslandığında 35 bin nüfuslu bir ilçede şehir merkezi ve dışı olmak üzere 15 civarında gazino var. Çarşının içini bu meclis temizlemeli. Bedeli ne olursa olsun hepsine söyledim. 1 yıl içinde şehir içinden çıkacaksınız geriye bir tek iş yeri sorun oluyor oda Sebze Hali’nin içerisindeki iş yeri kalıyor. Belediyenin imkanı olduğunda onu da çözeceğim. Mut Belediyesi’nden yerini satın alan şahıstan orayı geri alacağım. Bedeli ne olursa olsun çekmeye razıyım. Orası bir bey gibi veya ailenin içindeki sivrilen bir yüz karası olamaz” dedi.
Gazinoya değil şehir merkezindeki gazinolara karşı olduğunu söyleyen Yılmaz, “Gazinoların çoğu işletme sahiplerinin üzerine değil garibanın üzerine yapmışlar. Ceza yazıp yıldıracak olsan işletme ruhsat sahibinin üzerinde bir şey yok. Çünkü adamın bir ceketi var. Alacağını alamıyorsun” diye konuştu.
Belediye Başkanı Nebi Yılmaz, caddelerdeki park ve kaldırım işgallerinin kontrol altına alınacağını sözlerine ekledi.