AMASYA (AA) - Suluova Belediyesi ile Hizmet İş Sendikası Amasya Şubesi arasında toplu iş sözleşmesi imzalandı.

Suluova Belediye Başkanı Fatih Üçok, uzun süren görüşmeler neticesinde anlaşmanın sağlandığını belirterek, sözleşmenin hayırlı olmasını diledi.

Üçok, "Belediyemizin imkanları çerçevesinde personelimize gerek özlük hakları gerekse de mali haklar konusunda elimizden geldiğince onları tatmin edecek bir çalışmanın içerisinde olduk. Gönlümüz daha iyi koşullarda daha yüksek ücret zammını vermekten yana ama önce çalışanlarımız arasındaki çalışma barışını düşünerek ve mevcut belediyemizin ekonomik yapısını da gözeterek en iyisini vermeye çalıştık. Sağlık ve sıhhat içerisinde güle güle harcasınlar. Güzel ve verimli bir çalışma hayatı diliyoruz" dedi.

Örgütlü faaliyetleri önemsediğini de açıklayan Üçok, "Çalışan kadrolu işçi arkadaşlarımızın hepsi sendikalı. Doğal olarak da örgütlü çalışan, örgütlü işçi ve örgütlü toplum bizim de yıllardır özlediğimiz ve önemsediğimiz bir konudur. Bu kültür bizimle birlikte başlamadı ve yıllardır vardır, bizimle birlikte ise gelişerek devam edecektir. Bunu canı gönülden destekliyoruz" diye konuştu.

Türkiye Hizmet İş Sendikası Amasya Şube Başkanı İsmail Pazar ise olumlu ve güzel bir sözleşme olduğunu ifade ederek, şunları dile getirdi:

"Bu bir hak arama mücadelesidir. Biz belediyemizi hiçbir zaman hasım olarak görmüyoruz, bir elmanın yarısı olarak görüyoruz, yani diğer yarımız olarak görüyoruz. Bugüne kadar da belediyemizden bunun karşılığını görüyoruz. Bizler sendika olarak çalışan işçiyle işveren arasında köprüyüz. Gerek ücret anlamında gerekse kanuni yasal anlamda temsil ettiğimiz işçi arkadaşlarımızın arkasında duran bir sendikayız. Yapılan sözleşme gereği, altışar aylık dilimler halinde 2015 ile 2017 arasındaki 2 yıllık süreyi kapsayan bir sözleşme imzalandı. Her 6 aya 90 lira net, brüt ise 135 lira gibi bir rakam anlaşma gereği sendikalı arkadaşlarımızın maaşına yansıyacak. Çok mutluyuz ve Sayın Belediye Başkanımıza, yönetimine ve de tüm arkadaşlarımıza toplu iş sözleşmesi boyunca bizlere gösterdikleri ilgi ve alaka dolayısıyla teşekkür ediyorum. İki tarafta mağdur olmadı ve memnun oldu. Her iki tarafa hayırlı olsun. Belediyemizde çalışan kadrolu işçi arkadaşlarımıza sözleşme neticesinde alacakları ücretleri aileleriyle birlikte sağlık içerisinde harcamalarını Cenabı Allah nasip etsin.”