Dünyaca ünlü sanatçı Sami Yusuf, Avrupa turnesini Gaziantep’in Şahinbey ilçesinde tamamladı.
Sanatçı Sami Yusuf, Danimarka, Norveç, İsveç, Finlandiya ve Almanya’nın ardından geldiği Türkiye’de Şahinbey Belediyesi tarafından düzenlenen ‘Kutlu Doğum Özel Programı’nda sahne aldı. Sevilen şarkılarını seslendiren Yusuf, kendisine gül veren Suriyeli çocukların ellerini öperek, aldığı gülü başının üzerine koydu.
Şahinbey Kapalı Spor Salonu’nda gerçekleşen programa Maliye Bakanı Mehmet Şimşek, Gaziantep Büyükşehir Belediye Başkanı Fatma Şahin, Şahinbey Kaymakamı Selami Aydın, Şahinbey Belediye Başkanı Mehmet Tahmazoğlu ve vatandaşlar katıldı. Yaklaşık 12 bin kişinin katıldığı program, dünya Kur’an okuma birincisi Selman Okumuş’un Kur’an tilaveti ile başladı. Saygı duruşu ve İstiklal Marşı’nın okunmasıyla devam eden programda tribünleri dolduran vatandaşlar, dev Türk bayrağı açtı.
Programın açılış konuşmasını yapan Şahinbey Belediye Başkanı Mehmet Tahmazoğlu, belediyeciliğin sadece yol ve kaldırım yapmaktan ibaret olmadığını belirterek, “Bin yıldan beri İslamın bayraktarlığını yapan bu milletin evlatlarının, aynı zamanda gönlünü de imar etmeye çalışıyoruz. 67 sosyal tesisimizde açtığımız Kur’an kursları ve diğer kurslarımızla vatandaşlarımızın gönüllerini imar etmeye çalışıyoruz. Çanakkale’nin 100. yılı nedeniyle 10 bin öğrencimizi Çanakkale’ye götürüyoruz. Şimdiye kadar 5 bin başarılı öğrencimizi uçakla Çanakkale’ye götürdük ve her gün uçakla götürmeye devam ediyoruz. Bu gecenin yüzü hürmetine Rabbim bizleri Peygamber Efendimiz Hz. Muhammed’e (s.a.v.) hakiki ümmet eylesin. Rabbim şefaatine nail eylesin” diye konuştu.
Yaklaşık 12 bin vatandaşın salonu doldurduğu programda, izleyiciler alkışlarla Sami Yusuf’a eşlik etti. Ünlü sanatçı parçalarını piyano, ud ve darbuka gibi farklı enstrümanlar eşliğinde seslendirdi. Bazı parçalarını Türkçe seslendiren Sami Yusuf’a konuklar da eşlik etti.
SURİYELİ ÇOCUKLARDAN ÇİÇEK
Yaklaşık 2 saat sahnede kalan Sami Yusuf’u tebrik eden Maliye Bakanı Mehmet Şimşek, “Benim için çok özel bir konser oldu. Başarısından dolayı Şahinbey Belediye Başkanı Mehmet Tahmazoğlu ve ekibini tebrik ediyorum. Şahinbey halkı gerçekten çok şanslı, dünyaca ünlü bir isim ilk kez Gaziantep’e geldi” dedi.
Daha sonra Şahinbey Belediyesi Sosyal Tesisleri’nde eğitim gören Suriyeli çocuklar ve Bakan Şimşek, Yusuf’a çiçek verdi. Program sonrasında Yusuf’u dakikalarca ayakta alkışlayan vatandaşlar, gecenin çok güzel geçtiğini belirterek, sosyal belediyeciliğin sosyal etkinliklerle ortaya konulduğunu ve Şahinbey Belediyesi’nin sosyal belediyecilik anlamında ülkeye örnek olduğunu dile getirdiler.