MERKEZİ Antalya'da bulunan bir şirketin profesyonel dağcılardan oluşan ekibi, baraj, kule, rafineri, rüzgar gülleri gibi ulaşılması zor ve yüksek binalara temizlik, bakım ve onarım hizmeti veriyor.
İsmail İzgi ve Hakkı Gökçeoğlu'nun sahibi olduğu 'GPRS Güney Profesyonel Yüksek İşler A.Ş.'nin kadrolu dağcıları, birçok kişinin çıkmaya cesaret edemeyeceği yükseklikteki binaları temizliyor, bakım ve onarımını yapıyor. Ekiplerin kimi zaman 100 metre yükseklikteki bir kulenin zirvesine çıktığını belirten İsmail İzgi, "Son olarak Kocaeli'nde bir petrol rafinerisini temizledik. Sadece personelin çalışma bölgesine iple tırmanma süresi 1 saati geçti. Aşağıdaki bir otomobil, toplu iğne ucu kadar görünüyordu" dedi.
İzgi, "Yüksekte olan her iş bizimdir. Yerden metrelerce yüksekte, kimisinin aşağı baktığında 'başım dönüyor' diye tabir ettiği yerler bizim iş alanlarımız" diye konuştu.
Yaptıkları işin bir diğer adının da iple erişim olduğunu kaydeden İzgi, "Petrol rafinerileri, doğalgaz tesisleri, petrokimya endüstrisi, inşaat sektörü, rüzgar türbinleri, silolar gibi farklı yükseklikteki yapılarda tamir, tadilat, boyama, pastan arındırma gibi birçok farklı çalışma yapıyoruz" dedi.

FOTOĞRAFLI