Körfez Belediyesinde temizlik görevlisi olarak çalışan Celal Serçe, Mimar Sinan Mahallesi'nde çöplerin içinde 20 bin lira ve kimliklerin olduğu bir çanta buldu. Serçe, parayı, içindeki kimlikten ulaştığı çantanın sahibi M.S'ye verdi.

M.S, eski eşyalar ile yanlışlıkla çöpe atılan çantadaki 20 bin liranın emanet olduğunu ve Serçe'nin kendilerini büyük bir yükten kurtardığını söyledi.



Böyle duyarlı kişilerin hala yaşadığını bilmenin mutluluk verici olduğunu vurgulayan M.S, Serçe'nin, vermek istediği ödülü dahi kabul etmediğini kaydetti.

Evli ve 4 çocuk babası Serçe ise yaptığı davranışın insanlık görevi olduğuna işaret ederek, ailesine yedirdiği her lokmanın helal olması için çalıştığını dile getirdi.

Serçe'yi altın ve ikramiye ile ödüllendiren Körfez Belediye Başkanı İsmail Baran da böyle bir ekibe sahip olduğu için gurur duyduğunu aktardı.

Yüksek ahlakı nedeniyle Serçe'ye teşekkür eden Baran, "Çocuklarına bırakacak bir miras olarak da bu hediyeyi kendilerine veriyorum. Türk milletinin birtakım değer yargılarını kaybetmediğini gösteren en güzel örneğini bizim personelimiz göstermiş ve sahibine teslim etmiştir. Erdemli, onurlu davranışı nedeniyle kendisini tekrar tebrik ediyorum" ifadesini kullandı.